Ever-evolving-talks-calik-denim
Media

Volop inspiratie: Ever Evolving Talks by Calik Denim in Theater Amsterdam

Het inspirerende Ever Evolving Talks by Calik Deenim maakte afgelopen dinsdag 19 april een succesvolle comback in Theater Amsterdam, na twee jaar afwezigheid door corona. Maar liefst 400 bezoekers van over de hele wereld reisde naar Amsterdam af om de 2022 editie bij te wonen. Manly was er uiteraard ook bij en leerde over de veranderende (mode)wereld, de metaverse en NFT’s.

Ever Evolving Talks by Calik Denim 2022

Tijdens de 2022 editie van Ever Evolving Talks by Calik Denim kwam de mode-industrie samen in Amsterdam om de post-COVID wereld te bespreken en na te denken over hoe merken zich moeten aanpassen en over kansen en uitdagingen zoals Metaverse en Web 3.0 en duurzaamheid.

Ontworpen als een live platform voor gedachten en ideeën, is Ever Evolving Talks by Calik Denim uitgegroeid tot een podium voor toekomstige inzichten en een bolwerk van originele ideeën. Het door BJ Cunningham gemodereerde evenement heeft zich ontwikkeld tot een plek waar de mode-industrie gedachten, ideeën en innovaties bespreekt waarmee niet alleen impact wordt gemaakt op de mode-
industrie.

ever-evolving-talks

Een betere en innovatieve wereld

Het doel is om ook veranderingen te bewerkstelligen die leiden tot een betere wereld voor iedereen. De derde editie van Ever Evolving Talks by Calik Denim heeft opnieuw bewezen dat de snel bewegende mode-industrie daadwerkelijk dit jaarlijkse moment van ruimte en bezinning nodig heeft. Een moment van verbinding, van heroverweging en nieuwe mogelijkheden. Om aan het eind van de dag met frisse ideeën over een mogelijke toekomst naar buiten te stappen.

Duurzaamheidsexpert Dio Kurazawa sprak over de manier waarop merken naar de post- COVID-wereld moeten kijken. Samen met Jide Osifeso, oprichter en ontwerper van HYMNE, en Onno Oldeman, Managing Partner bij Simon-Kucher & Partners, praatte Kurazawa over de veranderingen in Gen Z consumentengedrag en de laatste trends.

Jeremy Dalton, Head of Metaverse Technologies bij PwC, sprak daarna over de digitale toekomst die allang gestart is, met digitale veranderingen en kansen als web 3.0, METAVERSE en NFT. Een kijkje in de huidige en toekomstige wereld. De derde talk ging over duurzaamheid en klimaatverandering. Geen wonder, de fashion-industrie is de één na grootste vervuilende industrie ter wereld. Leanne Elliot-Young, curator, creator en mede-oprichter van het Institute of Digital Fashion, sprak over mogelijke oplossingen. Dit was een greep uit de interessante talks van 2022.

ever-evolving

Calik Denim

Over de 2022-editie van het evenement, zegt Calik Denim CEO Serhat Karaduman: “We zijn zo trots dat we er na twee jaar afwezigheid weer staan. De wereld is compleet anders dan toen we hem in 2019 achterlieten tijdens de vorige editie van Ever Evolving Talks by Calik Denim. Het is hartverwarmend om te zien dat bezoekers uit alle lagen van de wereldwijde mode-industrie elkaar opnieuw leren kennen en samen verlangen naar de onzekere maar spannende toekomst doe voor ons ligt.”

Ever Evolving Talks by Calik Denim keert terug in 2023. Voor meer informatie en
foto’s en videomateriaal van de 2022-editie, ga naar: www.everevolvingtalks.com