Geld & Carrière

In deze Europese landen tank je het goedkoopst benzine

europese landen tanken goedkoopst benzine
Foto: Freepik

Ga je nog met de auto op vakantie, dan is het een slimme zet om ook je tankstrategie onder de loep te nemen. Benzine tanken in het buitenland kan namelijk flink wat besparingen opleveren. Maar waar vind je de beste deals aan de pomp? We zetten voor je op een rij waar je in Europa deze zomer het goedkoopst kunt tanken.

Benzineprijzen in de Benelux

Op dit moment is de adviesprijs voor benzine in Nederland, schrik niet, 2,22 euro. De gemiddelde prijs ligt iets lager: ongeveer 2,07 euro per liter benzine. De tank volgooien in Nederland kost je dus een aardig bedrag. Hoe is dat verderop in Europa? We baseren de prijzen op de laatste gegevens van de ANWB.

Ga je richting het zuiden, dan zie je dat de prijzen in België al een stuk lager zijn.Bij onze zuiderburen kost een liter benzine op dit moment gemiddeld 1,74 euro. Dat betekent al snel een besparing van tegen de 30 cent per liter vergeleken met Nederland. Als je bestemming zich iets oostelijker bevindt, dan kun je overwegen te tanken in het welvarendste land van Europa, Luxemburg. Hier betaal je nog minder, ongeveer 1,53 euro per liter benzine.

goedkoopste benzine europa

Frankrijk, Italië en Spanje

Als je van plan bent om door te rijden naar Frankrijk, moet je rekening houden met het feit dat daar de benzine weer duurder is dan in België, maar alsnog wel goedkoper dan in Nederland, namelijk rond de 1,87. In Italië liggen de benzineprijzen vrijwel gelijk, rond de 1,89 euro per liter.

Monaco kun je beter overslaan als het gaat om tanken, want dat is één van de weinige plekken waar de benzine duurder is dan in Nederland: volgens de laatste cijfers betaal je hier rond de 2,28 voor een liter benzine. Ben je op doorreis naar Spanje? Probeer het zo te plannen dat je  Spaanse grens bereikt hebt voor dat je weer moet tanken. In Spanje kost een liter benzine namelijk zo’n 1,62 euro,  60 cent per liter goedkoper dan in Nederland.

goedkoopste benzine europa

Oostwaarts naar Duitsland en verder naar het oosten

Ben  je van plan in Oost-Europa op vakantie te gaan, bijvoorbeeld naar Polen, Tsjechië of Slovenië? Dan zul je blij zijn te horen dat de brandstofprijzen daar vriendelijker zijn voor je portemonnee. In Polen en Slovenië kost een liter benzine ongeveer 1,49 euro, terwijl je in Tsjechië een prijs van 1,59 euro betaalt per liter benzine.

Maar waar is de benzine nu het allergoedkoopst in Europa? Dat is momenteel Bulgarije: waar je voor 1.37 euro per liter benzine tankt. Maar let op, de benzineprijzen wijzigen vaak. Check altijd voordat je op reis gaat en ook onderweg de laatste stand van zaken, bij voorbeeld met de Onderweg app van de ANWB.