europese-festivals-zomer-2022
Media

5 vette Europese festivals om deze zomer te bezoeken

2022 lijkt een jaar te gaan worden als geen ander, met in het bijzonder voor de evenementenbranche. Door heel Europa zullen deze zomer de beste muziekfestivals gegeven gaan worden. Wij zijn op onderzoek uitgegaan om de beste Europese festivals voor je uit te zoeken. 

5 Europese festivals om te bezoeken in 2022

Van een Portugees strand tot een voormalige kalksteenmijn in Berlijn of een prachtig Brits landgoed op het platteland – er worden in de aankomende maanden gigantisch veel festivals georganiseerd, waarbij er ook plaats is voor een aantal debutanten. Zit je er klaar voor? Wij hebben de leukste voor je uitgezocht:

1. Loom Festival (28 & 29 mei, Museumspark Rüdersdorf, Duitsland)

Het eerste festival op onze lijst vindt plaats in het techno walhalla van de wereld. Gehouden op het terrein van een voormalige kalksteenmijn aan de rand van Berlijn, trekt deze nieuwste toevoeging aan de Duitse techno kalender nu al de aandacht van menig feestbeest.

De line-up van Loom Festival bestaat uit een selectie van de allergrootste namen uit de technomuziek. Het festival creëert een eigenzinnige openlucht rave in een prachtige setting die volledig is afgesloten van de buitenwereld doormiddel van meren, parken en de typerende industriële architectuur.

europese festivals zomer 2022

2. Cannabis World Cup Amsterdam (1 t/m 3 juli, Westerpark, Amsterdam)

Amsterdam mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Dit keer hebben we echter gekozen voor een festival die niet in het teken staat van elektronische dansmuziek. In juli 2022 organiseert Amsterdam de debuut editie van The Cannabis World Cup Festival.

Gegeven in het prachtige Westerpark in hartje Amsterdam, zal het festival een kans zijn om je liefde te uiten voor cannabis. Het doel van de Cannabis World Cup is om de wereld open te stellen voor de positieve aspecten van deze bijzondere plant die voor Nederlanders zo dierbaar is.

europese festivals zomer 2022 1

3. Rolling Loud Portugal (6 t/m 8 juli, Praia da Rocha, Portugal)

Het voelt misschien alsof Rolling Loud Portugal al jaren bestaat, maar toch is dit niet het geval. Sterker nog, 2022 zal het debuutjaar van dit festival zijn. Het is eindelijk tijd voor het grootste hiphop festival ter wereld om het dak eraf te blazen.

Het festival wordt gehouden op het prachtige strand Praia da Rocha in de kustplaats Portimão en zal de eerste Rolling Loud-editie zijn die op een strand plaatsvindt, wat zijn Europese uitstapje net dat extra beetje speciaal maakt.

europese festivals zomer 2022 1

4. Tomorrowland (22-24 juli & 29-31 juli, Boom, België)

Als er één festival niet mocht ontbreken dan is het wel Tomorrowland. Tomorrowland is simpel gezegd de grootste elektronische muziek show ter wereld. Gigantische line-ups, geselecteerd door elke artiest die ze maar willen, gecombineerd met een intense aandacht voor detail, creëren een ongeëvenaarde ervaring die de wereld blijft fascineren.

europese-festivals-zomer-2022

5. SAGA Festival (3 t/m 5 juni 2022, Arena Națională, Roemenië)

SAGA Festival Boekarest is een nieuw innovatief festival die in 2021 debuteerde in de Roemeense hoofdstad. SAGA Festival Bucharest, aangeboden door dezelfde organisatoren als de muziekevenementen van ALDA, belooft een nieuw tijdperk van hedendaagse muziekfestivals, waar de beste talenten uit het hele spectrum van elektronische muziek samenkomen.

europese-festivals-zomer-2022

De beste zomer 2022 festivals

Er zijn deze zomer door heel Europa honderden festivals. Hoewel Nederland bekend staat als één van de koplopers uit deze branche, betekent natuurlijk niet dat er geen andere leuke festivals op ons continent te vinden zijn. Hopelijk heb je iets gehad aan de bovenstaande lijst, en ga je knallend de zomer in!