Media

Walhalla voor kunstliefhebbers: EuropArtFair keert terug in de Gashouder

europartfair-amsterdam-kunst-westergas

Internationale kunstbeurs EuropArtFair keert 14 tot en met 16 juli voor de vierde keer terug naar de Amsterdamse Gashouder met een aanbod van bijna 100 kunstenaars die gezamenlijk een breed scala aan kunstvormen vertegenwoordigen. Van objecten in brons, steen, keramiek en glas, schilderijen, tekeningen, grafiek, tot textiel en fotografie. Elke tiende bezoeker ontvangt kunstcadeaubonnen die direct op de beurs besteed kunnen worden.

EuropArtFair: de plek voor kunstliefhebbers

De EuropArtFair wordt op 14 juli geopend door theatermaker en tv-presentator Lucas de Man. De beurs onderscheidt zich van andere internationale kunstbeurzen omdat hier een smaakvol gecureerde selectie kunstenaars uit heel Europa zonder tussenkomst van galeriehouders of de beursorganisatie met een breed publiek in contact wordt gebracht. “Onze rol is ondergeschikt”, zo stelt beursmanager Raoul Locht, die samen met een klein en bevlogen team de beurs organiseert. “Wij geloven in het belang van interactie tussen werk en publiek voor de kunstenaars en bieden hen met deze beurs een belangrijk extra platform.”

Op deze beurs kunnen kunstenaars zonder tussenkomst van galeriehouders en zonder commissies te hoeven betalen aan de organisatie hun werk verkopen. Hierdoor liggen de gemiddelde prijzen een stuk lager dan bij andere professionele kunstbeurzen. Om de bezoekers te enthousiasmeren om op de beurs een aankoop te doen, wordt aan elke tiende bezoeker die in het weekend van 15 en 16 juli de EuropArtFair bezoekt 40 euro aan kunstcadeaubonnen overhandigd. Deze kunnen bij de meeste kunstenaars op de beurs worden besteed, maar eventueel ook daarbuiten bij andere kunstenaars.

europartfair-amsterdam

Breed assortiment aan kunst

Op de EuropArtFair is een breed scala aan kunst te bekijken en aan te schaffen. Van het uit natuurlijke materialen opgebouwde werk van Mandy Blake tot de figuratieve (digitale) collages en mixed media kunstwerken van Barbara van den Berg en van de dynamische en intuïtieve schilderijen van Staaf (een pseudoniem van David de Winter) tot het op het kruispunt van kunst en architectuur balancerende werk van Jazmin Charalambous.

In totaal exposeren bijna 100 kunstenaars hun werk in de Gashouder. Check de website van EuropArtFair hier voor alle info.