Ethereum, london, hard, fork
Geld & Carrière

Ethereum koersverwachting: London Hard Fork kan voor flinke stijging zorgen

Beetje bij beetje begint de crypto markt weer aan te trekken. Bitcoin is inmiddels terug op $33.800 en ook Ethereum staat op dit moment weer op $2.155. De opleving van Ethereum lijkt te komen door de positieve vooruitzichten. Er komt op 4 augustus namelijk een Ethereum Hard Fork aan die de prijs lijkt op te gaan drijven.

Ethereum London Hard Fork

Wij denken persoonlijk dat dit een goed moment is om Ethereum aan te schaffen (disclaimer: dit is geen financieel advies). Mensen hebben het er minder over, de groepsapps zijn stiller en de bakker op de hoek heeft verkocht. Dat is vaak het moment om toe te slaan. Volgens marktanalist Edward Cleps zou ETH in een nieuwe bull run kunnen komen.

De volgende grote update voor het Ethereum netwerk heeft namelijk een datum. Als alles goed gaat, wordt de ‘London’ hard fork op 4 augustus uitgevoerd. Dit zorgt voor een sneller, “milieuvriendelijk” proof-of-stake-netwerk.

Hoe werkt de London hard fork?

De fork zorgt er voor dat het netwerk goedkoper en schaalbaarder zal worden. Hierdoor kunnen er veel meer transacties afgehandeld worden. De volledige acceptatie van Ethereum heeft een tijdje op zich laten wachten. Dit kwam door het feit dat het netwerk vrij duur was en nog niet schaalbaar genoeg. Groot nieuws dus voor Ethereum en alle holders.

Deze update kan namelijk voor een flinke prijsstijging zorgen. Het werkt namelijk zo: er zullen ETH-tokens vernietigd worden waardoor het aanbod van tokens automatisch verkleint. Dit zorgt voor schaarste en dus een hogere prijs. Veel analisten verwachten dat Ethereum binnenkort naar de $4500 dollar zal stijgen. We keep you posted!