Geld & Carrière

Ethereum kopen? 3 redenen waarom dit hét moment is om te investeren

Ethereum kopen 3 redenen waarom dit het moment is om te investeren 1

Manly Litebit banner landscape

Ethereum zit weer flink in de lift en staat, op moment van schrijven, op $3,450. Dit is volgens vele experts niet verrassend te noemen, de toekomst van Ethereum ziet er namelijk erg gunstig uit. De munt is een van de bekendste en meest gebruikte crypto projecten. Veel bedrijven en investeerders zien dan ook de vele mogelijkheden van de munt in. Wij hebben de 3 belangrijkste redenen waarom je nu in Ethereum moet investeren op een rijtje gezet.

Wat is Ethereum?

Het ethereumplatform werd gelanceerd in 2015 door de programmeur Vitalik Buterin. De beste man heeft een mooie titel op zijn naam. Hij was namelijk de jongste crypto miljardair ter wereld. Ondanks dat Ethereum en Bitcoin een groot aantal gelijkenissen vertonen, verschillen ze in fundamenteel opzicht ook enorm van elkaar.

Het grote verschil tussen de twee is het feit dat Ethereum veel functioneler is. Het Ethereum netwerk is bedoeld als ruggengraat van een nieuw soort internet. Het zal de basislaag moeten vormen waar decentralized applications (DAPP’s) en smart contracts op gelanceerd kunnen worden. Dit klinkt ingewikkeld, maar je zult hier de komende jaren steeds meer mee te maken krijgen.

In januari 2016 werd ether verhandeld tegen ca. $1. In september 2017 was dit ongeveer $290 en inmiddels staat de prijs dus op $3,450. Een prima rendement dus. Maar dit is volgens analisten nog steeds de beginfase van de munt. Hieronder hebben we op een rijtje gezet waarom wij denken dat Ethereum een goede investering is.

ethereum-kopen-litebit

1. Proof of stake

Het ligt al een tijdje op de planning maar ergens dit jaar zal Ethereum 2.0. gelanceerd worden. Wat deze update naar Proof of stake voor Ethereum gaat doen? Momenteel draait Ethereum proof-of-work. Het energieverbruik van crypto’s die proof-of-work gebruiken is ontzettend hoog, en Ethereum heeft dezelfde kritiek te verduren als bitcoin op het gebied van millieuvriendelijkheid.

Als Ethereum overgaat naar proof-of-stake zijn dure miners niet meer nodig en verwacht Ethereum dat het stroomverbruik en de ecologische voetafdruk daarmee stukken kleiner zal worden. Dit is belangrijk voor de wereld, bedrijven en de ‘fans’. Een groot voordeel ten opzichte van bitcoin en vele andere coins. Daarnaast zal het mogelijk worden om Ethereum te staken, wat ook erg lucratief kan zijn. Lees hier hoe dat werkt.

2. NFT’s kopen met Ethereum

NFT’s zijn mega populair en dat zal alleen nog maar meer worden in de toekomst. Heb je er al een aantal gescoord? Ethereum is de meest gebruikte cryptomunt voor het verhandelen van NFT’s. Je kunt geen NFT kopen met Ideal of reguliere betaalmiddelen. Dit geeft Ethereum een goede positie in deze zwaar groeiende markt. Aangezien de wereld van de Non-fungible-tokens steeds groter zal worden is dit ook goed nieuws voor hodlers van Ethereum. Een echte win-win-situatie.

3. Zeer gunstige voorspelling analisten

Vele analisten zijn lyrisch over de toekomst van Ethereum. De Britse bank Standard Chartered heeft zelfs voorspeld dat de munt met factor 10 zal stijgen. De kloof tussen traditionele financiën en de digitale wereld wordt met de dag kleiner,’ zegt Eric Robertsen, Global Head of Research en Chief Strategist voor Standard Chartered. Factor 10 zou betekenen dat Ethereum boven de 30.000 dollar zal eindigen.

Ethereum kopen 3 redenen waarom dit het moment is om te investeren

Interessante visie, vooral vanuit het oogpunt van een bank. ‘Terwijl onze klanten cryptocurrency’s, andere digitale activa en gedecentraliseerde financiën beginnen te verkennen, streven we ernaar waarde toe te voegen aan hun investerings- en risicobeheerstrategieën en hen te helpen deze nieuwe activaklasse te navigeren en op te nemen in hun bedrijf.’ zegt Eric.

Ethereum kopen met iDeal

Als je snel én betrouwbaar Ethereum wilt kopen is een cryptobroker een uitstekende optie. Een van de bekendere cryptobrokers is LiteBit, waar je snel en veilig crypto coins zoals Ethereum via iDeal kan kopen. De app is zeer gebruiksvriendelijk voor mensen die net nieuw zijn in de wereld van crypto. Geen ingewikkelde stortingen of zelf je orders moeten inschieten op een exchange. Een kind kan de was doen.

Daarnaast heeft LiteBit momenteel een mooie actie voor nieuwe gebruikers wanneer je je aanmeldt via deze link of de LiteBit banner. Je krijgt namelijk €10,- starttegoed om te gebruiken wanneer je gaat handelen. Het starttegoed zul je binnen 14 dagen ontvangen op je account. Let op: jouw account dient wel volledig geverifieerd te zijn voordat jij het starttegoed ontvangt. Zorg dus dat je daadwerkelijk alle nodige gegevens hebt achtergelaten, denk aan jouw email-adres, telefoonnummer en paspoort/ID-gegevens.

Klaar om Ethereum aan te schaffen? Maak hier een account aan om snel en gemakkelijk je eerste crypto munten te kopen!

Manly Litebit banner landscape