Geld & Carrière

Etentje van F1-coureurs draait uit op astronomisch hoge rekening

F1-coureurs

Het is inmiddels lang en breed bekend dat F1-coureurs een leven vol luxe lijden waar je ‘u’ tegen zegt. Toch heeft de torenhoge restaurantbon die enkele coureurs kregen na een bezoek aan een steakhouse voor flink wat verwarring gezorgd.

Bezoekje aan restaurant ‘Salt Bea’

Het Instagram-account @meervoormannen deelde een foto van de bon met het bijschrift: “Een etentje met alle F1-coureurs in Abu Dhabi en een immense bon van €160.000 die Salt Bae op zijn Instagram deelt. Éen en een is twee toch? Een wanhopige poging van ons om een F1-coureur in zijn DM te bereiken voor een bevestiging is (zoals verwacht) nergens op uitgelopen.’

‘Los van de bizarre prijzen die op de bon te vinden zijn, vinden wij een aantal tips waardoor wij kunnen vaststellen dat het een groepje talentvolle coureurs zijn geweest. Er wordt namelijk 1 flesje Heineken a 15 euro besteld, die wij op naam van Max Verstappen zetten.’

F1-coureurs

‘De mannen van Mercedes gingen blijkbaar voor een flesje Petrus, een van de bekendste wijnen uit Bordeaux. En Vettel, die natuurlijk afscheid nam deed een bestelling ‘OPEN ALC BEV’ van 42000 AED. Omgerekend zo’n €11.000. Nou, even tikkie en betalen die hap. En naar huis, morgen racen! 😂🍾”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MEERVOORMANNEN.💥 (@meervoormannen)

Bon van €160.000,-

Voor normale mensen klinkt een bon van €160k natuurlijk als iets ongekends. Als we echter kijken naar de mega salarissen van Formule-1 coureurs, kan dit eigenlijk niet als een verrassing komen.

Om nog maar niet te spreken over de teambazen van de elitesport. Neem bijvoorbeeld Ferrari teambaas Mattia Binotto z’n vermogen. of Christian Horner, de teambaas van Redbull Racing.

Wil je meer lezen over Formule-1 en alles daaromheen? Lees ook eens: