Er is een reden waarom busstoelen lelijke prints hebben en deze video bewijst het
Media

Er is een reden waarom busstoelen lelijke prints hebben en deze video bewijst het

Heb je ooit in de bus gezeten en vroeg je je af waarom de stoelen bedekt zijn met retro gekleurde prints die eruit zien alsof ze zo uit de jaren 80 komen? De kans is groot van wel en daar hebben wij voor jou nu een antwoord op!

Het heeft niks te maken met dat de maker van de stoelen een voorkeur heeft voor lelijke prints. Achter het afgrijselijke design schuilt namelijk een hele wetenschap. De prints op de stoelen zijn namelijk zo ontworpen dat ze verbloemen hoe vies de stoelen eigenlijk zijn.

Met behulp van bepaalde algoritmes worden patronen gemaakt waardoor onze ogen niet goed kunnen zien hoeveel viezigheid er op de stoelen zit. Je hersenen worden als het ware voor de gek gehouden. Geloof je ons niet? Dan wil je onderstaande video misschien even bekijken…

Het resultaat tussen de vieze en schoongemaakte stoel is weliswaar zichtbaar, maar het verschil is niet eens zo gek groot. Als de stoelen een normale kleur hadden gehad, was het voor reizigers veel makkelijker te zien hoe ongelooflijk ranzig de meeste zitplaatsen zijn.

Gezien de hoeveelheid stof en andere viezigheid die uit het stoeltje komt zou je een verschil van dag en nacht verwachten. De volgende keer dat je dus op een stoel in de bus ploft denk je misschien wel twee keer na…