Geld & Carrière

Dit reusachtige bedrag vraagt Emma Heesters voor een optreden

Kosten optreden Emma Heesters

Emma Heesters ken je natuurlijk als de Nederlandse zangeres van hits als Loop niet weg en Pa Olvidarte en van haar deelname aan tv-programma Beste Zangers. Stel dat je haar wilt boeken voor een optreden op jouw feestje, wat zou je dan ongeveer kwijt zijn? We gingen op onderzoek uit naar de kosten van een optreden van Emma Heesters.

Zo begon de carrière van Emma Heesters

Emma Heesters was er al vroeg bij: als 8-jarig meisje deed ze mee aan het Kinderen voor Kinderen Songfestival. Ze deed mee met het liedje 100 kleine feestjes en daarmee eindigde ze op de eerste plaats.

In 2017 begon Emma met haar eigen YouTube-kanaal. Ze plaatste er covers van bekende nummers en werd hiermee al snel bekend. Een platencontract, tv-optredens en samenwerkingen met andere BN’ers volgden.

Emma Heesters woont samen met voetballer Wesley Hoedt

Emma Heesters heeft sinds 2020 een relatie met de in België bij Anderlecht spelende Nederlandse voetballer Wesley Hoedt. Zoals je weet gaan er in het internationale voetbal grote bedragen om; bij zijn vorige club Southampton stond Wesley naar verluidt voor een jaarsalaris van maar liefst 4 miljoen euro op de loonlijst. Bij Anderlecht liggen de salarissen wat lager; volgens bronnen verdient Hoedt daar ongeveer een kwart van het salaris dat hij in Engeland verdiende.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Heesters (@emmaheesters)

Emma ook een social media ster

Naast zangeres is Emma Heesters ook een social media ster. Haar 5,88 miljoen abonnees op YouTube en 1,7 miljoen volgers op Instagram zijn indrukwekkende getallen. Ook op Spotify doet ze het goed met gemiddeld tussen de 1,2 en 1,3 miljoen luisteraars per maand. Haar meest beluisterde nummer op Spotify is Pa Olvidarte, dat al bijna 74 miljoen keer beluisterd werd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Heesters (@emmaheesters)

Hoeveel vraagt Emma Heesters voor een optreden?

Emma Heesters is razend populair en is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een Bekende Nederlander van de hoogste categorie. Dat heeft gevolgen voor de prijs die ze voor een optreden vraagt; die zit ook in de hoogste categorie. Via Artist Bookings kun je haar boeken voor een optreden. De prijs: 10.500 euro voor een half uur.

Dat bedrag is puur voor het optreden van Heesters zelf. Kosten voor geluid, licht en andere kosten komen daar dus nog bij. Ook komt er standaard 7% BTW bij voor muziekrechten. Dat de blonde zangeres het financieel goed voor elkaar heeft blijkt wel uit haar aanschaf van een nieuwe auto, eind vorig jaar. Het ging om een Maserati Ghibli Modena S, ter waarde van zo’n 160.000 euro.