emirates nft
Tech

Vliegtuigmaatschappij Emirates stapt in de Metaverse en NFT’s

Of je nou op zoek bent naar een nieuw kunststuk of naar de nieuwste trend op het gebied van mode, alles heeft tegenwoordig een vleugje virtualiteit. Net als veel andere grote bedrijven stapt nu ook vliegtuigmaatschappij Emirates in de Metaverse en non-fungible-tokens – ook wel NFT’s genoemd.

Emirates start met Metaverse en NFT projecten

Maar dat is niet alles. Ook gaan ze unieke ervaringen in de Metaverse aanbieden. Ja, je leest het goed. De luchtvaartmaatschappij Emirates wil zich met deze stap focussen op hun digitale bereik. Inmiddels staan de eerste projecten al vol in de steigers.

Sheikh Ahmed bin Saeed, voorzitter en chief executive zei hierover: “Dubai en de VAE banen zich een weg in de digitale economie. We hebben een duidelijke visie, gericht op gebieden als virtuele activa, kunstmatige intelligentie en gegevensbescherming.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emirates (@emirates)

Aankondiging Emirates Pavilion

Daarnaast hebben ze plannen aangekondigd om de Emirates Pavilion op de Expo 2020-site om te vormen tot een centrum voor allerlei verschillende innovaties. Talent van over de hele wereld zal hier samenkomen om de toekomstgerichte projecten van de luchtvaartmaatschappij tot leven te brengen, denk hierbij aan de Metaverse, Web3 en NFT’s.

Vorig jaar kondigde de maatschappij ook plannen aan om zijn eigen VR-app in de Oculus Store te lanceren, om gebruikers nauwkeurige, levensgrote en interactieve interieur ervaringen te bieden aan boord van de A380 en Boeing 777-300ER Gamechanger-vliegtuigen.

Snelle ontwikkelingen in Crypto & NFT’s

De snelheid waarin bedrijven zich mengen in de wereld van NFT’s en cryptocurrency is bijna niet meer bij te benen. Nieuwe initiatieven en ideeën schieten als paddestoelen uit de grond. Als je op de hoogte wil blijven van de nieuwste trends op het gebied van technologische ontwikkelingen, houdt onze website dan goed in de gaten.

Of lees eens één van deze artikelen: