Elon Musk Twitter Donald Trump
Media

Elon Musk wil Twitter-verbod van Donald Trump opheffen

Tesla-topman Elon Musk heeft tijdens een virtuele toespraak op een evenement van Tesla gesproken over zijn overname van twitter, en het twitterverbod van Donald Trump. Musk zei dat hij het verbod van Trump zal terugdraaien als hij de volledige controle heeft over het social-media platform. Musk heeft een uitgesproken mening over de vrijheid van meningsuiting.

Elon Musk hekelt Twitter verbod Donald Trump

Donald Trump werd van Twitter verbannen na de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar. Hij werd aangeklaagd voor opruiing door een aantal tweets die hij voor de bestorming had geplaatst. Elon Musk is het niet eens met het Twitterverbod en wilt deze terugdraaien zodra de overname van het social-media platform rond is. Hij denkt dat het niet goed was om Trump te blokkeren.

De Tesla-baas is van mening dat het vertrouwen van Twitter wordt ondermijnd als er continu er mensen blijvend van het social-media platform worden geweerd. Trump heeft inmiddels zijn eigen platform gelanceerd. Truth Social ging in februari van start. De voormalige president zei eerder nooit meer gebruik te zullen maken van Twitter.

Overname Twitter bijna afgerond

Elon Musk gaat naar verwachting 44 miljard dollar betalen voor Twitter, een mega-deal. De overname is bijna afgerond, maar Trump heeft al laten weten te bedanken voor een eventuele uitnodiging. “Ik hoop dat Musk Twitter overneemt en verbeteringen zal doorvoeren. Hij is een goede man, maar ik blijf op mijn eigen platform” aldus Trump. Het platform is echter nog niet van de grond gekomen.

Musk heeft al eerder aangegeven dat hij verschillende veranderingen door zal voeren als nieuwe Twitter eigenaar. Zo wil hij minder censuur op het platform, wil hij keihard optreden tegen oplichters op de crypto-markt, en wil hij een ‘edit knop’ toevoegen waarmee gebruikers een geplaatste tweet kunnen bewerken. De overname zal naar verwachting tussen de drie en zes maanden zijn afgerond. Lees ook Elon’s plannen om geld te verdienen met Twitter.