Tech

De verontrustende manier waarop Elon Musk wil cashen met Twitter

Elon Musk geld verdienen Twitter

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Elon Musk onlangs Twitter aan zijn arsenaal aan bedrijven heeft toegevoegd. De miljardair roept vooral dat hij vrijheid van meningsuiting op het platform wil bevorderen. Het blijft aan de andere kant een zakenman en het is hoogst waarschijnlijk de bedoeling dat hij eraan gaat verdienen. Dit is (voorlopig) de manier waarop Elon Musk wil cashen met Twitter.

Geld verdienen met ontslagen

Eén van de manieren waarop Musk geld zou willen verdienen met Twitter is door geld te besparen. Dat besparen zou volgens Bloomberg en de Washington Post mogelijk gaan gebeuren door mensen te ontslaan.

Aangezien Musk het huidige Twitter beleid wil gaan omgooien is er een kans dat werknemers op de PR en beleid afdelingen over een tijdje geen baan meer hebben. Niks staat echter nog vast en voorlopig is het nog even afwachten of de deal überhaupt wel doorgaat.

Betaalde Twitter accounts

Een andere manier waarop Elon het platform mogelijk winstgevender wil gaan maken is door bepaalde gebruikers geld te vragen. Op het moment is Twitter gratis te gebruiken, maar het zou kunnen dat overheden en commerciële partijen in de toekomst hun portemonnee zullen moeten opentrekken.

Dat laat de man weten in een tweet. Hij geeft wel aan dat Twitter voor casual gebruikers altijd vrij zal blijven. Dus zolang je geen account hebt voor je bedrijf, zou je het platform zonder extra kosten moeten kunnen gebruiken. Maar het blijft natuurlijk Musk en en miljardair is wel vaker wispelturig geweest.

Twitter onder Elon Musk

Elon Musk is van plan om een paar dingen te veranderen bij Twitter. Zo wil hij onder andere ervoor zorgen dat spambots eindelijk eens goed worden aangepakt en dat het Twitter algoritme open source wordt.

In de tussentijd is hij daarnaast nog steeds bezig met SpaceX en het veroveren van de ruimte. Mocht je er meer over willen weten, heeft Netflix op het moment een interessante Elon Musk documentaire voor je.