elon musk stopt als ceo twitter
Tech

Elon Musk stopt als CEO bij Twitter en zoekt een opvolger

Enkele weken nadat Elon Musk Twitter heeft gekocht en zichzelf CEO heeft gemaakt, lijkt hij terug te komen op deze beslissing. In een poll die hij plaatste op zijn eigen profiel vroeg Elon Musk aan zijn volgers of ze liever hadden dat hij zou opstappen als CEO van Twitter. Maar wat gaat er nu precies gebeuren bij Twitter?

Elon Musk als CEO van Twitter

Sinds Elon Musk Twitter heeft gekocht in oktober van dit jaar heeft hij veel veranderingen doorgevoerd in het bedrijf. Zo wilde hij er voor zorgen dat er meer vrijheid van meningsuiting kwam op het sociale media platform. Er werden enkele controversiële mensen teruggehaald op Twitter die eerder waren verbannen vanwege hun uitspraken op het platform, zoals voormalig president Donald Trump.

Ook ontsloeg Musk ongeveer de helft van de werknemers bij Twitter, wat hem niet erg geliefd maakte. Er kwam veel kritiek op de manier waarop Elon het bedrijf leidde. Veel mensen vonden dat Elon Musk niet de juiste persoon was om de eindverantwoordelijke van Twitter te zijn.

Elon Musk stapt op als CEO van Twitter

Blijkbaar wilt Musk dus gehoor geven aan de kritiek op zijn positie. De huidige CEO plaatste namelijk een poll op zijn Twitter account met de vraag of hij moest opstappen als de CEO van het sociale media platform. In totaal hebben 17,5 miljoen mensen gestemd op de poll van Elon. Een kleine meerderheid van 57,5% stemde toe met het opstappen van Musk.

De ondernemer zegt nu te zullen opstappen zodra hij iemand heeft gevonden die gek genoeg is om zijn positie over te nemen. Musk zal wel nauw bij het bedrijf betrokken blijven, aangezien hij zich gaat focussen op het leiden van het software & service team van Twitter. Wie de opvolger zal worden is nog niet bekend.