elon, musk
Geld & Carrière

Deze vraag moet je goed hebben om bij Elon Musk te komen werken

Voor veel ambitieuze carrièretijgers is werken voor Elon Musk de ultieme droom. De visionair heeft onder andere Paypal, SpaceX en Tesla succesvol gemaakt. Mocht je ooit de kans krijgen om te solliciteren bij Musk, dan is dit de absolute vraag die je moet overleven.

Solliciteren bij Elon Musk

Mocht je ooit te solliciteren bij Musk zelf, dan is dit een manier om hem te overtuigen. In zijn biografie schrijft hij dat hij tijdens de eerste minuten van het gesprek doet alsof hij totaal niet geïnteresseerd is. “Elon zal waarschijnlijk gewoon mails blijven schrijven tijdens het eerste deel van het interview. Sla niet in paniek, dat is normaal”, schrijft Ashlee Vance, een journalist bij Bloomberg.

“Na een tijdje zal hij zijn stoel omdraaien, zodat hij recht tegenover je zit. Maar zelfs dan zal hij oogcontact nog schuwen, of zich met andere zaken bezighouden. Panikeer nog altijd niet. Het is nog steeds normaal. Na een tijdje zal hij echt wel met je spreken. Maar als je denkt dat je problemen dan van de baan zijn, dan heb je het grondig mis.

Belangrijk raadsel voor SpaceX werknemers

Musk heeft de eerste 1000 werknemers van SpaceX namelijk persoonlijke aangenomen. Iets wat hij eerder ook bij PayPal en Tesla deed. Hierdoor kan hij de allerbeste werknemers aannemen en een cultuur binnen het bedrijf opbouwen.

Vanaf het moment dat Musk vragen gaat stellen, is het ook tijd voor zijn favoriete raadsel. Toen hij zelf de sollicitaties deed bij SpaceX kregen alle sollicitanten de volgende vraag voor hun kiezen: “Je staat ergens op aarde. Je wandelt een mijl naar het zuiden, een mijl naar het oosten, en een mijl naar het noorden. Je komt op exact dezelfde plaats uit als je vertrokken bent. Waar sta je ergens?

De oplossing van het raadsel is tweeledig. Ofwel sta je op de noordpool, ofwel “ergens in de buurt” van de zuidpool. Succes met solliciteren!