Elon Musk
Tech

“Techno King” Elon Musk koopt belang van 9,2% in Twitter

Twitter heeft bekendgemaakt dat Tesla-topman en multimiljardair Elon Musk een belang van 9,2% in het socialmedia bedrijf heeft genomen. Hij wordt hierdoor de grootste aandeelhouder van het bedrijf en krijgt een plek in het bestuur. Musk is zelf een grote gebruiker van Twitter, hij heeft ruim 80 miljoen volgers op het platform. Nadat dit nieuws bekend werd schoot de koers van het social media platform omhoog.

Elon Musk krijgt een plek in het bestuur van Twitter

Elon Musk heeft een langslepend conflict met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Hij moest eerder deze week documenten aan hen overhandigen, uit deze documenten blijkt dat Musk een belang van 9,2% in Twitter heeft genomen. Hij wordt hiermee de grootste aandeelhouder van het bedrijf. De CEO van Twitter, Parag Agrawal, heeft het nieuws bevestigd en zegt dat de Tesla-baas een plek in het bestuur krijgt.

“Hij is een gepassioneerde fan en een criticus van onze dienst. Dat is precies wat er nodig is om Twitter op de lange duur sterker te maken” aldus Agrawal. Elon Musk reageert vol ambitie op de berichtgevingen van de Twitter-topman. Hij zegt dat hij uitkijkt naar de samenwerking en benadrukt hierbij dat hij in de komende maanden, samen met het bestuur, verbeteringen aan wilt brengen.

Elon Musk onderneemt meteen actie met tweet

Nadat het nieuws bekend is gemaakt plaatste Musk een tweet waarin volgers via een poll kenbaar kunnen maken of ze een edit button toegevoegd willen hebben op Twitter. Het is een functie waar het social-media platform lang op tegen was, maar daar schijnt nu verandering in te komen. Met deze edit button kun je tweets bewerken nadat ze zijn geplaatst, voor bijvoorbeeld het herstellen van spelfouten.

De Tesla-topman is nu dus ook een belangrijk bestuurslid van Twitter. Hij is een fervent gebruiker die al meerdere keren door middel van een tweet de hele cryptocurrency wereld op zijn kop wist te zetten. Zijn positie in het bedrijf zal op zijn minst tot 2024 duren. CEO Agrawal zegt dat Musk zijn belang niet verder uit zal breiden tot 14,9% zolang hij in het bestuur zit.