Elon musk tesla bot
Tech

Elon Musk onthult ‘Tesla Bot’ – een menselijke robot om taken over te nemen

Elon Musk heeft een levensgrote humanoïde robot onthuld tijdens Tesla’s AI-evenement op donderdag 19 augustus. De machine gaat bij de naam ‘Tesla Bot’ en heeft een scherm waar normaal gesproken het gezicht zou moeten zitten. Elon Musk lijkt de technologie hiermee naar een hoger niveau te tillen als we het hebben over kunstmatige intelligentie.

Elon Musk’s Tesla Bot

Als we de Zuid-Afrikaanse miljardair mogen geloven zal de bot gebruik gaan maken van Tesla’s autopilot-software en zal hij worden uitgerust met acht camera’s, waarvan wordt gezegd dat het functies van het menselijk brein nabootst. De robot zal de camera’s gebruiken om zijn omgeving te kunnen scannen en objecten, routes en afbeeldingen kan identificeren

Musk voegde hieraan toe: “Onze auto’s zijn semi-bewuste robots op wielen. Het is logisch dus om die software te gaan gebruiken in een meer menselijke vorm.” De CEO zei dat de Tesla Bots kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld bedrijven waar personeel gevaarlijke taken moet uitvoeren.

Elon Musk's Tesla Bot

Ook zei hij dat de Tesla Bot in de toekomst ervoor moet gaan zorgen dat fysiek werk slechts een keuze gaat zijn voor de toekomstige generatie werkende mensen. Ondanks een visuele weergave van hoe de bot eruit gaat komen te zien, moet Tesla nog steeds een volledig functionerend model bouwen. De verwachting is dat er volgend jaar een prototype uit gaat komen.

Revolutionair Elon Musk

Dit is nog maar één van de bizarre ideeën die de excentrieke Elon Musk naar buiten heeft gebracht. Zo vertelde hij niet lang geleden nog dat SpaceX van plan is om digitale billboards de ruimte in te sturen. Dit was nog maar het topje van de ijsberg. Zijn twitter activiteit heeft hem behoorlijk wat problemen bezorgd.

Zo kreeg hij enorm veel boze mensen op zijn dak uit de wereld van crypto toen hij bekendmaakte dat Tesla Bitcoin officieel accepteerde als betaalmiddel, maar dit enkele weken later toch weer introk. Deze publiciteit zorgde er zelfs voor dat hackers groep Anonymous Elon Musk persoonlijk bedreigde.