Elon Musk - Grimes
Geld & Carrière

Elon Musk over ex-vriendin Grimes: “Ik geloof dat ze niet echt is”

Elon Musk staat vaak in de belangstelling en ook de  nieuwste onthulling over de excentrieke miljardair zal vast weer veel stof doen opwaaien. Hij zou namelijk geloven dat zijn ex-vriendin Grimes niet echt bestaat, maar een simulatie is. De Amerikaanse schrijver Devin Gordon meldt dit in een nieuwe documentaire over Elon Musk.

Opmerkelijke onthulling over de excentrieke miljardair

De onthulling over oprichter en baas van elektrische autofabrikant Tesla is des te opmerkelijk als je weet dat hij samen met Grimes twee kinderen heeft. De beweringen over Grimes komen uit The Elon Musk Show, een driedelige documentaire van de BBC. Vanavond (woensdag 19 oktober) kun je deel 1 bekijken. Niet via een streamingsdienst maar gewoon op BBC 2. De serie komt ook beschikbaar via de BBC iPlayer.

De zoon van Elon Musk en de Canadese zangeres Grimes heet X Æ A-Xii. Het koppel had aanvankelijk de naam X Æ A-12 bedacht, maar dat mocht niet volgens de wet. In Californië, waar de geboorteaangifte plaatsvond zijn cijfers in een naam niet toegestaan. Vorig jaar kreeg het stel met behulp van een draagmoeder een dochter, zij kreeg de ook niet alledaagse naam Exa Dark Sideræl.

Elon Musk - Grimes

Onthullende BBC-documentaire over Musk

Truth is stranger than fiction: een aloude uitdrukking die maar weer al te waar blijkt te zijn. Als plot voor een science fiction-film is het te ongeloofwaardig, maar Elon Musk gelooft er diep in dat zijn ex niet bestaat, volgens Devin Gordon.

Elon Musk is er van overtuigd dat Grimes niet menselijk is, maar een simulatie. Ze zou alleen bestaan in zijn ‘cerebrale cortex’. Dat is de grote onthulling in het eerste deel van de documentaireserie over de Tesla en Space-X topman.

Is Grimes onmenselijk?

De Britse publieke omroep BBC bestaat dit jaar 100 jaar. De organisatie kwam in de loop der jaren met veelbekeken en veelbesproken uitzendingen en voegt er in het jubileumjaar weer eentje aan toe. De docu-serie The Elon Musk Show bestaat uit drie afleveringen van ongeveer een uur.

In de reeks vertellen vrienden, familie en vijanden over de successen, maar ook over de controversiëlere kanten van Musk, één va de rijkste mensen ter wereld. Een van de Elon Musk-kenners die in de documentaire aan het woord komen is de schrijver Devin Gordon. Hij zegt in de serie dat Elon Musk er heilig van overtuigd is “dat Grimes niet echt is.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ☘︎ ࿎ (@grimes_fanpage)

Aandachttrekkerij of harde waarheid?

Volgens Gordon is Grimes op de hoogte van de bizarre gedachtegang van haar ex. “Grimes heeft mij meerdere keren verteld dat dat Musk gelooft dat ze niet echt is” zegt Gordon.

Je kunt je afvragen of dit niet allemaal een stunt is om aandacht te trekken. Een feit is wel dat Elon Musk zelf nog niet op de uitlatingen heeft gereageerd. Aan de andere kant is het zeer waarschijnlijk dat Musk de uitzending zou proberen te verbieden, als hij van mening is dat er onzin over hem wordt verteld.