Media

Elon Musk sluit gigantische deal en is ‘rijkste persoon die de planeet ooit kende’

elon musk 2

Het vermogen van tech miljardair Elon Musk is behoorlijk gestegen nadat autoverhuurbedrijf Hertz een enorme deal met Tesla heeft gesloten. Daarmee is de Zuid-Afrikaanse ondernemer volgens Forbes Magazine de ‘rijkste persoon die ooit heeft rondgelopen op aarde.’

Tesla Deal

Hertz heeft namelijk de aankoop van 100.000 Tesla 3 modellen bevestigd. Dan hebben we het over een deal van $4.2 miljard, waardoor de aandelenkoers van Tesla torenhoog steeg. Het bedrijf beleefde zijn grootste beursdag ooit en haalde 25,6 miljard dollar op.

De deal van dit gigantische bedrag en de daaruit voortvloeiende stijging van de aandelenkoers betekent dat Tesla’s marktkapitalisatie officieel voorbij de biljoen doller is. Hierdoor mogen ze zich meten met techgiganten als Google, Facebook, Apple en Microsoft.

elon musk tesla deal

Elon Musk

En dat is niet alleen goed nieuws voor Tesla, maar ook voor Musk. Forbes was er natuurlijk als de kippen bij, en heeft bevestigd dat het persoonlijke vermogen van de ondernemer is gestegen tot een bizarre $ 255,2 miljard. Dat maakt van hem de rijkste persoon die er ooit is geweest.

De publicatie van het magazine voegde hieraan toe: “Hij is rijker dan elke miljardair die Forbes ooit heeft gevolgd.” Daarmee laat hij Jeff Bezos ‘ver’ achter zich. De Amazon topman moet het doen met een schamele $ 193 miljard dollar.

elon musk

Cadeau voor Jeff Bezos

Nadat hij eerder dit jaar Jeff Bezos in vermogen was gepasseerd, maakte de Tesla CEO zijn plannen duidelijk om zijn rivaal een permanente herinnering te sturen, en wel in de vorm van een zilveren medaille en een standbeeld. Elon Musk zei hierover: “Ik stuur een gigantisch beeld van het cijfer ‘2’ naar Jeffrey B., samen met een zilveren medaille.”