Tech

Elon Musk haalt deze 5 controversiële mensen terug op Twitter

Elon Musk haalt deze 5 controversiele mensen terug op Twitter

Sinds Elon Musk de baas is bij Twitter, heeft hij veel veranderingen aangebracht. Een van zijn meest controversiële zetten is het terughalen van enkele spraakmakende mensen die in het verleden van Twitter zijn verbannen. Welke mensen zijn in de afgelopen dagen allemaal teruggekeerd op het social media platform? Wij zetten de vijf bekendste op een rijtje!

Waarom deze mensen weer op Twitter mogen

Elon Musk heeft altijd gepleit voor vrijheid van meningsuiting en open uitwisseling van ideeën. Hij gelooft dat het terughalen van deze mensen naar het platform een meer open dialoog op Twitter mogelijk maakt. Ook wilt Musk ervoor zorgen dat mensen met onpopulaire meningen zich kunnen uiten zonder bang te zijn om gecensureerd of gebanned te worden.

Musk heeft zich aan zijn belofte van vrijheid van meningsuiting gehouden, door enkele mensen weer toe te staan op Twitter. De eerste stap was het terughalen van Donald Trump naar het platform. Naast Trump zijn verschillende andere controversiële mensen weer toegelaten op het platform, hier een opsomming:

1. Donald Trump

Elon Musk herstelde het account van de voormalige president van de Verenigde Staten. Elon plaatste een poll waarin gebruikers werd gevraagd of ze Trump terug wilden of niet. Een kleine meerderheid van de mensen in de poll stemden toe. De beslissing om het account van Trump terug te plaatsen werd aangekondigd via een tweet van Musk zelf.

Trump werd in 2021 permanent verbannen van het platform, na de Capitoolrellen van 6 januari, waarbij Trump werd beschuldigd van het aanzetten tot geweld.

2. Andrew Tate

Andrew Tate is een andere controversiële persoon die is teruggehaald op het Platform. Twitter verbood hem in 2017 voor het plaatsen van beledigende en ongevoelige misogynistische opmerkingen.

Sinds het verbod werd opgeheven, wist Tate in slechts 24 uur meer dan een miljoen volgers te krijgen. Hij plaatste een Tweet waarin hij stelt dat hij naar het Twitter HQ in Californië gaat om Elon te bedanken en hem te vertellen dat hij een legende is.

3. Jordan Peterson

Jordan Peterson, de Canadese psycholoog en professor, werd door Elon Musk in ere hersteld nadat zijn Twitter-account in 2021 was geschorst vanwege zijn anti-trans tweets gericht tegen acteur Elliot Page. Peterson zei verder dat hij liever zou sterven dan de Tweet te verwijderen.

4. Kanye West

De man die synoniem staat voor controverse, de rapper Kanye West, nu bekend als Ye, werd ook door Elon Musk teruggehaald. Zijn account was geschorst wegens antisemitische tweets.

West verwelkomde zichzelf met een Tweet, waarbij hij blijkbaar controleerde of hij daadwerkelijk weer op het platform was toegelaten.
“Testing…Testing…Seeing if my Twitter is unblocked”, luidde de tweet.

5. Kathy Griffin

Ook de komiek Kathy Griffin werd door Musk weer toegelaten. Haar account was geschorst nadat ze zich voordeed als Elon Musk en in verschillende tweets de spot dreef met de techmiljardair. Het terughalen voelt als een moedige zet van Musk, gezien de onvrede met Griffin in het verleden.