Geld & Carrière

Elon Musk mogelijk al in 2024 eerste biljonair ter wereld

Elon Musk biljonair

Super-zakenman Elon Musk is hard op weg om de eerste biljonair ter wereld te worden. Als de zaken van Musk blijven groeien, verwacht men dat hij in 2024 beschikt over een biljoen dollar. Dat is een bedrag met 12 nullen. Een onvoorstelbaar vermogen dat wel in de lijn der financiële verwachtingen ligt. Even ter verduidelijking; een biljoen is 1000 keer een miljard.

De status van biljonair

Volgens Forbes beschikt Muks op het moment van schrijven over een vermogen van 204 miljard dollar. Deze real-life Tony Stark zit niet stil. Tesla blijft zich revolutionair ontwikkelen, en ook zijn bedrijf SpaceX reikt letterlijk naar de sterren. Het bedrijf wordt gewaardeerd op een slordige 100 miljard dollar na een financieringsronde in december 2021. Ook zijn 25% aan aandelen in Tesla spekt zijn goedgevulde bankrekening.

Een studie van Approve, een website dat het vermogen van de rijkste mensen op aarde vergelijkt, voorspelt dat Elon de eerste persoon op aarde wordt die de status van biljonair zal bereiken. De bedrijven van Elon Musk blijven groeien evenals zijn persoonlijke vermogen. Deze zullen mogelijk over niet al te lange tijd een biljoen waard worden, waarschijnlijk al in 2024. Het is vooral SpaceX dat ervoor zorgt dat er vele miljarden binnenkomen. Check hier de nieuwe SpaceX documentaire op Netflix.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @elonmusk

Elon Musk eerder biljonair dan Jeff bezos

In het rapport van Approve staat te lezen; “Sinds 2017 laat het fortuin van Musk een gemiddelde groei van 129% zien“. Als deze trend zich voortzet dan is het goed mogelijk dat hij binnen twee jaar de status van biljonair bereikt. Hij zal dan op 52 jarige leeftijd een vermogen van 1.38 biljoen hebben”. Jeff Bezos en zijn vermogen zitten in een soortgelijke trend, maar de analisten verwachten dat hij rond 2030 biljonair zal worden.

De waarde van SpaceX groeit zo hard omdat overheden en commerciële cliënten van het bedrijf gebruik maken om satellieten, mensen, en spullen voor ruimtestation ISS de ruimte in te schieten. Volgens deskundigen staan de bedrijven van Musk nog in de kinderschoenen, en zijn Tesla en SpaceX het begin van een technologische en wereldveranderende revolutie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken