elektrische step
Tech

Deze elektrische step gaat bijna even snel als een gemiddelde auto

De eSkootr S1X is een koolstofvezel versie van een elektrische step die snelheden kan bereiken van wel 100km/u. Hoewel niet veel mensen het waarschijnlijk zien zitten om zo snel te gaan op een step, mochten we je deze gruwelijke gadget natuurlijk niet onthouden.

eSkootr Championship

De eSkootr is speciaal gemaakt voor het eSkootr Championship (eSC), die dit jaar nog wordt afgetrapt. De circuits waarop deze snelheidsduivels te zien zullen zijn, zijn speciaal voor dit evenement aangelegd. Dit omdat de wielen van de eSkootr diagonaal slechts 16 cm groot zijn, en kleine scheurtjes in de weg kunnen leiden tot grote ongelukken.

De organisatie heeft gezegd dat de banen 400 meter tot 1 kilometer lang zullen zijn. Per heat zullen zes coureurs het tegen elkaar opnemen op circuits die tussen de acht en tien minuten zullen duren. De eerste paar seizoenen zullen er alleen gestandaardiseerde varianten gebruikt moeten worden.

Elektrische Step

Op dit moment is het grote probleem dat het moeilijk is om voldoende teams bij elkaar te krijgen om te gaan concurreren. De organisatie hoopt de populariteit te vergroten door wat zij noemen een ’toegankelijke’ aanmeld prijs van £ 400.000 per seizoen. Over toegankelijk gesproken.

Wat betreft de veiligheid van rondrijden op elektrische steppen die 100 km/u kunnen bereiken, heeft eSC voormalig Formule-1 coureur Alex Wurz aangesteld als veiligheidsambassadeur. Verder zal de praktijk moeten uitwijzen of het een goed idee is om coureurs te laten rondrijden op steppen van koolstofvezel die gigantische snelheden kunnen bereiken.