Tech

Deze elektrische F1-step van Mercedes is opvallend betaalbaar

elektrische f1 step

Je kent Xiaomi waarschijnlijk wel van hun apparatuur. De Chinese fabrikant maakt sinds kort ook elektrische stepjes. Ze komen nu met een hele toffe editie: de Mercedes-AMG Petronas-step van de Mi Pro 2 versie. Een tof Formule 1 design stepje met hele goede specs.

Elektrische F1-step

Mercedes is het team van de hoge snelheid en vele records. Deze Xiaomi is de F1-auto van de elektrische steps. Het model heeft een actieradius van 45 kilometer en een topsnelheid van 25 kilometer per uur. Qua spes is er geen verschil met de standaard Mi Pro 2 versie.

Het uiterlijk is gebaseerd op de Formule 1-auto van Lewis Hamilton. In een tof blauw, zwart, wit design met logo’s van het Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Dit lijkt ons ook de step waarmee Lewis over het circuit crosst.

elektrische, f1-step , mercedes 1

Verrassende prijs

De step heeft daarnaast een dubbel remsysteem, schokabsorberende opblaasbare banden en een ingebouwd display. Ook is deze editie opbouwbaar en licht in gewicht. Perfect voor een weekendje weg.

De standaardversie van de Xiaomi Mi Pro 2 kost iets minder dan 500 euro. De Mercedes-AMG F1 edition zal rond 15 maart op de markt komen voor 799 euro. Prima prijs voor deze specs en het unieke design.

Nederlandse regelgeving rondom elektrische stepjes

Wat wel goed is om te vermelden: momenteel zijn de meeste e-steps niet toegestaan in Nederland. Tijdens stedentripjes zie je overal elektrische stepjes, hier mag je er nog niet mee rijden op de openbare weg. Wil je het toch proberen? Dan riskeer je een boete van 360 euro en ben je niet verzekerd bij een ongeval.

Er komen wellicht nieuwe regels aan, dit lees je hier.