Life

Aan deze 7 eigenschappen herken je een succesvol persoon

succesvol

Mensen die ergens succesvol in zijn hebben allemaal bepaalde succesvolle eigenschappen die ervoor zorgen dat ze hun zakelijke en persoonlijke doelen behalen. Voor sommige mensen lijkt het erop of deze mensen gewoon ‘geluk’ hebben, maar niets is minder waar. Succes komt niet zomaar even op je pad omdat je toevallig een goede dag hebt. Je hebt bepaalde eigenschappen nodig om je doelen te bereiken. Wij hebben 7 van deze eigenschappen op een rijtje gezet.

Het verhaal van prijs en waarde

Succesvol worden vergt inspanning, toewijding, doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen, investeringen, tijd, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Sommige mensen zijn hun hele leven al bezig met het investeren in hun succes, en hebben talloze keren gefaald voordat ze de zoete vruchten van hun inspanningen eindelijk konden plukken. Het ‘prijs en waarde’ verhaal van schilder Pablo Picasso is hier een goed voorbeeld van.

In het verhaal vraagt een fan van zijn werk op een terras aan de schilder of hij iets wil schetsen op een servetje, de man zou de schilder ervoor betalen. Na een krabbel wil Picasso het servetje aan de man geven, en vraagt er 100.000 dollar voor. “100.000 dollar? je bent er hooguit 30 seconden mee bezig geweest” zegt de man. Waarop Pablo Picasso antwoordt; “30 seconden? Nee, al zeker 40 jaar”.

De eigenschappen van een succesvol persoon

Dit verhaal is een anekdote dat onder veel succesvolle mensen bekend is. Het geeft aan dat je na al die inspanningen en opofferingen best een gelijkwaardige prijs voor jouw diensten mag vragen. Succesvolle mensen zullen zichzelf nooit tekort doen, want zij weten wat ze waard zijn. Dat is een eigenschap die ze mettertijd leren, en dat uiteindelijk een onderdeel van hun succes wordt. Zo hebben ze ook een duidelijke routine voor optimale productiviteit, zoals Elon Musk ook heeft.

Waarom zijn sommige mensen miljonair, en jij niet? Welke belangrijke eigenschappen mis je? Ieder persoon is verschillend, maar succesvolle mensen hebben vaak wel dezelfde eigenschappen die ze gebruiken om hun doelen te bereiken. Een succesvol persoon kun je dus herkennen aan de onderstaande eigenschappen. We hebben er 7 voor je op een rijtje gezet.

succesvol persoon

1. Doorzettingsvermogen

Een succesvol persoon zal nooit opgeven. Dat woord komt niet in zijn woordenboek voor. Op de weg naar succes zullen ze hoge pieken en diepe dalen ervaren, maar ze houden zich vast aan hun einddoel. Ze geloven in zichzelf, en laten zich niet afleiden door negatieve reacties van anderen. Ze gaan hun doel bereiken, daar is geen twijfel over mogelijk.

2. Ze werken voor hun eigen dromen

Een succesvol persoon zal nooit voor andermans dromen gaan werken, maar stippelt zijn eigen pad naar succes uit. Mensen die leven naar de maatstaven van anderen zullen nooit succes ervaren, want ze leven naar de meningen van hun omgeving. Een succesvol persoon is altijd zichzelf, en laat zich niet afremmen door haters en andere mensen die een negatieve uitwerking op hun leven hebben.

succesvol persoon dromen

3. Visualiseren

De kracht van visualisatie is enorm. Een succesvol persoon heeft in zijn hoofd het einddoel al bereikt. Het enige wat diegene nog af moet leggen is het pad naar dat doel. Deze mensen geloven zo sterk in zichzelf dat ze uiteindelijk succesvol zullen worden in alles wat ze ondernemen. Je kunt een succesvol persoon herkennen aan de ‘drive en passie’ die ze hebben voor hun werk. Ze houding zich vast aan een routine, op deze manier hield Jeff Bezos bijvoorbeeld zijn focus.

4. Goede verzorging

De uitspraak ‘een gezonde geest zit in een gezond lichaam’ is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Succesvolle mensen zorgen over het algemeen goed voor zichzelf. We laten de uitzonderlijke gevallen even buiten beschouwing. Als je goed in je vel zit, en kleding aantrekt waar je jezelf goed in voelt, dan zul je zien dat het je allemaal net wat makkelijker afgaat. Goed voor jezelf zorgen is één van de sleutels naar succes.

succesvol voor jezelf zorgen

5. Positieve mindset

Mensen die succesvol zijn zullen altijd van mening zijn dat het glas halfvol is in plaats van halfleeg. Ze hebben een positieve mindset, en trekken daarmee succes aan. Mensen met deze mindset zien meer kansen, en durven vaker te investeren. Met een negatieve mindset creëer jij je eigen negatieve werkelijkheid, en die is verre van succesvol.

6. Ze nemen verantwoordelijkheid

Succesvolle mensen zullen altijd de verantwoordelijkheid nemen over hun eigen handelen en wat er speelt in hun leven. Ze geven hun omgeving nooit de schuld van obstakels in hun eigen leven, en hebben altijd de regie in handen. Ze zien elke fout als een les, en zullen daar op hun reis naar de top op anticiperen. Het draait voor hen niet om wat een ander doet, maar om wat ze zelf doen, en hoe ze reageren op hun omgeving.

7. Omringen met succesvolle mensen

Mensen die hun pad naar succes volgen omringen zich het liefste met succesvolle mensen, en dat is logisch, want van deze mensen kun je iets waardevols leren. Veel succesvolle mensen hebben een rolmodel en een mentor. Succes ligt sneller binnen handbereik als je de weg vraagt aan iemand die dat pad al eens heeft bewandeld. Zo veilt Warren Buffet soms een lunch om zijn kennis te delen.

succesvol mensen