Life

5 creatieve manieren om je eigen rug in te smeren met zonnebrandcrème

eigen-rug-insmeren-zonnebrandcreme
(Afbeelding: Freepik) 5 tips om je eigen rug in te smeren met zonnebrandcrème

Als je op een snikhete dag geen vrienden of familie hebt om mee naar het strand te gaan, dan ben je op jezelf aangewezen als je lichaam moet worden ingesmeerd met zonnebrandcrème. Het grootste gedeelte van je lichaam kan je makkelijk zelf insmeren, maar hoe zit dat met je rug? Je kunt het vragen aan een andere badgast, maar dat is toch een beetje vreemd. Gelukkig heb je onze hulp, want wij hebben 5 handige tips op een rijtje gezet.

Je rug insmeren met zonnebrandcrème

Je zit niet te wachten op een zonverbrande huid als je een dagje naar het strand bent geweest, dus is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen UV-straling. We hebben enige tijd geleden de beste zonnebrandcrèmes voor alle huidtypes behandeld, maar dat moet er ook op worden gesmeerd. Als je moederziel alleen op het strand vertoeft dan heb je niemand om je rug in te smeren, en dan?

De plek in het midden van je rug is vrijwel onmogelijk om te bereiken zonder je schouder uit de kom te trekken. We gaan ervan uit dat je dat niet dagelijks doet, dus hebben we alternatieve mogelijkheden bij elkaar gezocht waardoor je toch in staat bent om je hele rug zelf in te smeren. Door deze steuntjes in de rug kun je genieten van een dagje aan het zwembad zonder krokant aan te bakken.

rug insmeren

1. Een verfroller

Als er verf op een verfroller past, dan past er ook zonnebrandcrème op. Gebruik een roller met een lange steel zodat je overal bij kunt komen. Laat de andere strandgasten maar lachen, jij slaapt tenminste lekker. Dezelfde handige tool gebruik je ook als je alleen thuis bent en gebruik wil maken van aftersun.

2. Plasticfolie

Je hebt vast wel een rol plasticfolie in de keuken waarmee jij je bammetjes inpakt voordat je naar je werk gaat. Je kunt dit ook gebruiken om je rug mee in te smeren. Je pakt een stuk van een meter, spuit er wat zonnebrandcrème op, en doet dezelfde handeling als dat je doet wanneer je je rug afdroogt na het douchen.

rug insmeren platsicfolie

3. Een spray

Je kunt behalve een lotion ook kiezen voor een spray. Je hoeft dan niet moeilijk te doen met smeren, maar je houdt simpelweg de spray voor je rug en that’s it. Het aanbod bij de drogisterij is in dit geval echter wat minder, en een spray is ook niet verkrijgbaar voor elk huidtype. Je moet dus geluk hebben dat een beschikbare spray op jou van toepassing is.

4. Washandje op een toiletborstel

Oké, het is een Mr. Bean-methode, maar het is wel een effectieve methode die je kunt gebruiken om je rug mee in te smeren. Je doet een washandje over de toiletborstel, en je hebt een prima verlengstuk dat je kunt gebruiken om op die moeilijke plek te komen. Belangrijke tip: gebruik een nieuwe toiletborstel.

5. Gebruik een lotion-aanbrenger

Dit praktische hulpmiddel is perfect voor het aanbrengen van lotions op je rug, dus kun je het ook gebruiken voor het aanbrengen van zonnebrandcrème. De roterende kogels in de kop zorgen voor een gelijkmatige verdeling, en je krijgt er meteen een aangename massage bij. Dit hulpmiddel past prima in de tas met je andere zomergadgets.

rug lotion-aanbrenger SHOP NU VOOR 21,95 EURO