haar opscheren knippen
Style

Je eigen haar opscheren? Gebruik dan dit handige stappenplan

Genoeg van dat coronakapsel? Je krijgt steeds minder zin om iedere dat lange, ongetemde haar mooi te maken. In een vlaag van woede heb je toch besloten om alles eraf te halen. Met deze tips leer je jouw eigen haar opscheren. Tijd voor een stijlvol, zelf geknipt en fris nieuw kapsel.

Haar opscheren

Goed verzorgd zijn is belangrijk, maar je hoeft (en kan) momenteel geen geld uitgeven aan een scheerbeurt. Met een klein beetje oefening en de juiste tools en kennis kun je thuis je eigen haar opscheren. Met wat geduld en oog voor detail rock je in een mum van tijd de lockdown look! En daar gaan wij je bij helpen met een aantal handige tips die je kunt gebruiken.

haar opscheren knippen

Het Opgeschoren Kapsel

Een look waar veel mannen de afgelopen jaren aan zijn gaan geloven is de fade look. Het haar begint kort bij de halslijn en oren en wordt geleidelijk langer. Een moeilijke techniek om onder de knie te krijgen. Je hebt hiervoor enige oefening en een vaste hand voor nodig, maar een natuurlijk ogend vervagend kapsel is goed te doen met een tondeuse, een kam en een klein beetje geduld.

Het is belangrijk om te weten dat het allemaal begint met een goede betaalbare tondeuse. Heb je deze niet? Dan is de kans aanwezig dat haren niet goed weggeschoren worden en dat er oneffenheden in de haarlijn ontstaan. Voel je je zelfverzekerd genoeg om jezelf een fade te geven? Neem eerst de tijd om verschillende kapsels te bestuderen en te bepalen welke het beste bij jou past.

haar opscheren knippen

Stappenplan voor jouw opscheer:

  • Beslis eerst waar je de lijn wilt beginnen.
  • Heb je dit gedaan? Kies dan een stand van de tondeuse voor de zijkanten en neklijn. Begin onderaan bij je nek met korte bewegingen naarmate je voorzichtig naar boven werkt.
  • Als je dit gedaan hebt is het tijd voor een langere stand. Begin waar je was gebleven met de vorige lengte en werk langzaam naar boven toe.
  • Om de perfecte fade te krijgen wissel je tussen de standen terwijl je omhoog werkt. Naarmate je dichter bij de lengte bovenop je hoofd komt, schakel je over naar een andere lengte die een langere trim mogelijk maken.
  • Overdrijf niet met de verschillende lengtes! Je kunt het beter iets langer afscheren zodat je het achteraf kunt bijwerken.

Regels van de kapper

De belangrijkste regel van elke kapper is: Je kunt je haar altijd korter knippen of scheren, maar je zult weken moeten wachten voordat het weer uitgroeit. Overdrijf dus niet met de lengtes.

Het is beter om het te lang af te scheren dan te kort. Nog niet helemaal duidelijk? Daar is natuurlijk niks mis mee. Vaak helpt het als je ziet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Wellicht kan de onderstaande video je hierbij helpen.