effectief snel afvallen
Health

5 tips om snel en effectief af te vallen na de pandemie

Het ziet ernaar uit dat we langzaam maar zeker uit de pandemie komen, en dat betekent voor veel mensen dat ze van hun COVID kilo’s af willen komen. Wat je situatie ook is, het is nooit te laat om te werken aan een goede gezondheid. Snel en effectief afvallen doe je met deze vijf tips.  

Effectief en snel afvallen na de pandemie

Slechte eetgewoonten kunnen op de lange termijn zorgen voor de nodige gezondheidsproblemen. Het is dus belangrijk dat je hier niet te lang in blijft hangen en een goede gezondheid opbouwt. Wij zijn er om je daarbij te helpen.

Als je de hele dag binnen zit of thuis werkt kan de verleiding groot zijn om meer te snacken en ongezonder te eten, wat ervoor zorgt dat je aankomt. Toch zijn er een aantal praktische tips die ervoor zorgen dat je snel en effectief af kan vallen.

1. Ontbijten zorgt voor minder eten later

Thuiswerken is voor veel mensen een zegen gebleken, maar dat betekent niet dat het niet met risico’s komt. Ontbijt overslaan is hier een goed voorbeeld van. Geen goed idee, zegt een artikel in Nutrition Society.

Dit onderzoek toonde aan dat mensen die niet ontbijt hadden, meer kans hadden om in de loop van de dag meer suikers, vet en koolhydraten te eten. Zorg ervoor dat je goed ontbijt in de ochtend, met veel vezels.

ontbijten effectief snel afvallen pandemie

2. Zelf koken is meer controle

We snappen dat eten bestellen verleidelijk is als je zeven dagen per week thuis bent. blijf niet in deze gewoonte hangen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat als je zelf kookt, je meer in de hand hebt wat je binnen krijgt.

Het is makkelijk om gewoon wat eten te bestellen, maar dit doet in veel gevallen meer kwaad dan goed. Probeer eens een nieuw recept bijvoorbeeld, of kook voor meerdere dagen om tijd te besparen.

zelf koken effectief snel afvallen pandemie

3. Een goede nachtrust oh zo belangrijk

Een tekort aan slaap is een onderwerp geweest waar veel over gesproken is tijdens de pandemie. Slapeloosheid doormiddel van slechte mentale gezondheid zorgt ervoor dat je je gedurende de dag fut- en energieloos voelt.

Uit onderzoeken is gebleken dat slaap van essentieel belang is om je energiek te voelen en dingen te ondernemen, maar ook voor je humeur. Belangrijk als je probeert de overtollige kilo’s kwijt te raken.

goede nachtrust effectief snel afvallen pandemie

4. Genoeg bewegen is essentieel

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Voldoende beweging in combinatie met gezonde voeding is de sleutel tot gewichtsverlies. De sportscholen zijn weer open, dus kom van je achterste af en begin te bewegen.

Is de gym niks voor jou? Er zijn genoeg andere manieren om voldoende beweging te krijgen. Deze 7 fitness essentials zijn een goede toevoeging als je thuis aan je beweging wil komen, zonder dat je naar de sportschool hoeft.

genoeg bewegen effectief snel afvallen pandemie

5. Denk beter na over wat je eet

Denk na over de porties die je eet. Gebruik bijvoorbeeld een kommetje om uit te eten in plaats van een diep bord. Je kan bijvoorbeeld ook als je honger een groot glas water drinken, vijftien minuten wachten en kijken of je nog steeds honger hebt.

Ook kan een goede manier zijn om eerst eiwitten te eten. Daar krijg je een voller gevoel van. Het te veel eten van koolhydraten kan schommelingen in je bloedsuikerspiegel veroorzaken, en het hongergevoel alleen maar verergeren.

Tips om sneller af te vallen voor een gezonder leven en betere conditie

Een probleem waar wij vaak tegenaan lopen is het gebrek aan inspiratie op het gebied van voeding. Zoek je bijvoorbeeld meer inspiratie op het gebied van eten? Dit zijn 21 gezonde voedingsmiddelen die je zeker moet kennen.

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan zijn deze 11 superfoods misschien wel iets voor je. Snel en effectief afvallen op zichzelf is al moeilijk, laat staan als je langere tijd weinig beweging hebt gehad. Gebruik bovenstaande tips om af te komen van die corona-kilo’s.