Style

Je eerste pak kopen? Deze 5 punten helpen je op weg

eerste pak kopen punten

Er is een moment dat je er toch echt aan moet geloven: het kopen van je eerste pak. Misschien heb je een zomerbruiloft of wil je er gewoon zelf graag eentje aanschaffen. Wat je motivatie ook is, het aanschaffen van je eerste pak is een bijzonder moment. Er zijn natuurlijk verschillende dingen waar je op moet letten. Wij helpen je daarbij.

1. Wees kritisch: kijk naar kleur en materiaal

Je kan natuurlijk voor een funky kleur gaan als roze of paars. Maar wij raden je toch aan om voor een basic kleur te kiezen. Dit zorgt ervoor dat je een tijdloos item koopt. Als je dan toch gaat investeren in een net pak, dan is het fijn dat je het pak ook daadwerkelijk vaker kan dragen.

Ga voor kleuren als zwart, blauw of grijs. Vraag vooral advies. Sommige mannen zien er hartstikke goed uit in een donkerbruin pak, kijk vooral wat bij je huidskleur past. Qua materiaal is het belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Ja, sommige pakken zullen goedkoper zijn, maar dat zal je ook merken in de kwaliteit. Wol is kwalitatief goed, katoen is casual en linnen is een goede optie voor de zomermaanden.

je eerste pak kopen
2. Kies de juiste maat

Je kan wel het allerduurste pak hebben maar als het pak te groot of te klein is, dan ziet het er ook niet goed uit. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn (tenzij je het pak van je iets te dikke oom leent). Wanneer je zelf een nieuw pak koopt kan je het beste advies vragen.

Een goede verkoper kan je uitstekend helpen met het vinden van de juiste mouw- en broek lengte. Schouders helaas niet, dus als het pak niet goed zit bij de schouders moet je verder kijken. Laat je adviseren door iemand die er wél verstand van heeft. Zo maak je de perfecte indruk in een pak. 

3. Zorg dat je broek goed past

Tuurlijk ligt de focus vooral op het jasje, maar het vinden van de juiste broek is ook ontzettend belangrijk. Let op de fit, je broek moet goed zitten rondom je bovenbenen, bij de billen én de juiste lengte hebben.

Ben je op zoek naar een broek? Dan raden je aan om altijd even te gaan zitten. Zo weet je hoe comfortabel je ermee kunt zitten. De taille kan eventueel nog worden aangepast indien nodig. De juiste schoenen zijn natuurlijk ook belangrijk, kies je voor je meer casual look? Dit is hoe je sneakers met je pakt combineert.

4. Kies de juiste schoudermaat

Mooie brede schouders staat natuurlijk het beste. Er zijn pakken met schoudervulling. Je moet zelf even uitzoeken wat je het mooiste vindt. De basisregel is altijd hetzelfde: de schouder zeem moet op het punt zitten waar je schouders eindigen en de armen beginnen.

Past het niet? Kijk dan vooral verder! Heb je nog meer hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat? Op deze manier vindt je altijd het passende pak. 

5. Budgetteren kun je leren

Niet geheel onbelangrijk is het budget. Pakken zijn relatief prijzig. Het is dan ook zeker een investering die je maakt. Je kan het beste vooraf een budget bepalen en aan de hand van je budget de juiste winkel uitkiezen. Je kan natuurlijk altijd aangeven bij de verkoper wat je budget is, zo kan de verkoper daar rekening mee houden.