depressie, eenzaamheid, mannen
Health

Jonge mannen hebben grootste kans op depressie tijdens een pandemie

Mannen, het is tijd om het te hebben over geestelijke gezondheid en depressie te praten. Of je nou iemand verloren hebt of eenzaamheid ervaart tijdens de pandemie, we merken allemaal de consequenties ervan. Volgens een studie heeft eenzaamheid een enorme impact op jonge mannen in het bijzonder.

Eenzaamheid onder mannen

Voor mannen is het soms lastig om over eenzaamheid te praten met leeftijdsgenoten. Met dat in ons hoofd hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet om door moeilijke tijden heen te komen. Vergeet niet, je bent niet alleen. We zijn inmiddels allemaal gewend aan Skype, Zoom en Facetime. Groepschats zijn een belangrijk hulpmiddel om contact te blijven houden met de mensen van wie je houdt.

depressie eenzaamheid eenzaam

In plaats van online alleen maar over koetjes en kalfjes te praten zijn er een hoop alternatieven die je kunt proberen om eenzaamheid te verminderen:

  • Maak contact met vrienden of anderen via online games (Call Of Duty Warzone is 100% gratis!)
  • Er zijn genoeg online pubquizzen te vinden. Probeer het eens uit!
  • Drink biertjes op afstand (Spreek online met je vrienden af en proosten maar!)

Is dit nou niks voor jou? Een andere goede manier om tijd te doden, is om iets nieuws te leren! Er zijn online duizenden cursussen te vinden om je op weg te helpen. Dit kan aan de hand van YouTube tutorials als je geen zin hebt om geld uit te geven. Er is online altijd iemand te vinden die zijn of haar kennis met je wilt delen. Denk bijvoorbeeld aan tekenlessen, of die cursus video editing die je altijd al wilde uitproberen.

Voorkom depressie

Of ben je klaar om je nieuwe liefde te ontmoeten? Het vinden van een partner is de beste manier om verbinding te maken in deze tijden. Veiligheid is hierbij belangrijk. Hoewel je misschien denkt dat dit niet mogelijk is, moet je gewoon creatief zijn. Online daten is hierbij een goed voorbeeld. Een stukje wandelen (op een respectievelijke anderhalve meter afstand) is ook een goed alternatief. Wie weet ontmoet je de liefde van je leven wel?

depressie eenzaamheid, mannen

Werk jezelf in het zweet

Oké, dus je zou nu niet per se naar de sportschool kunnen gaan. Toch is er genoeg te doen! Er zijn talloze fitness-apps en online trainingslessen te vinden. Het internet loopt over van de inspirerende blogs en video’s. Van simpele workouts die je vanuit thuis kunt doen naar kalmerende yoga-oefeningen, alles is tegenwoordig mogelijk vanuit huis. Dus kom van die bank af en werk aan je gezondheid!

Er zijn dus wel degelijk manieren om depressie te voorkomen. Ben je op zoek naar manieren hoe je jezelf in het zweet kunt werken? Dan hebben wij de best betaalbare fitnessapparatuur voor je op een rijtje gezet!