tips om baard te verzorgen
Life

Een meesterlijke baard verzorgen doe je zo

Een goede baard is het visitekaartje van een man. Ze komen in allerlei verschillende soorten en maten, maar voor alle baarden geldt: de juiste verzorging maakt ‘m helemaal af! Met deze tips houd je jouw baard helemaal in orde.

Last van baard jeuk?

Vooral wanneer je in het proces van het uitgroeien zit kun je last krijgen van jeuk. Dat is een minder fijn neveneffect, maar kan erbij horen. Om dit verschijnsel te verminderen kan een goede baardolie je helpen. Dit verzorgt en kalmeert de huid onder je baard. Je kunt baardolie bijna overal wel vinden; van drogisterijen tot gespecialiseerde webshops. Er is meer dan genoeg keuze.

baard

Zelf trimmen of naar een barbier?

Barbier zaken komen tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, maar je kunt ook zelf je baard in model houden met een goede tondeuse. Beide vormen van baard onderhoud hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo zorgt een barbier er niet alleen voor dat je baard scherp in model komt, maar helpt die ook met het kiezen van de vormen die het beste bij je gezicht en de haargroei passen. Als je al weet wat voor model baard je wil en je vertrouwen hebt in je vaste hand kan je het trimmen natuurlijk ook zelf bijhouden.

baard

Om het af te maken

Investeren in de juiste spullen is een goed begin, en een goed begin is het halve werk. Om de baard schoon te houden heb je een goede baardshampoo nodig. Daarbij zorgt een baardconditioner ervoor dat het haar zachter aanvoelt. Het gebruik van alleen shampoo geeft namelijk een minder zacht resultaat. Een combinatie van de twee draagt bij aan een fijne, verzorgde baard en maakt de rest van het onderhoud ook wat makkelijker. Om je baard compleet te maken. Laat jij ‘m ook staan?