Geld & Carrière

Edward Hollander: van schuldsanering tot Quote 500 miljonair

Edward Hollander miljonair

Misschien ken je Edward Hollander als de publiciteitsschuwe miljonair en vriend van Amanda Balk. Een jaar of vijf geleden had nog niemand van hem gehoord, maar door zijn relatie met de spraakmakende mediapersoonlijkheid krijgt hij de schijnwerpers van de media op zich gericht. Wat is zijn achtergrond? We zochten het voor je uit.

Multimiljonair met Quote 500-notering

Edward Hollander staat dit jaar in de Quote 500 op plek 140 met een vermogen van 355 miljoen euro. Vorig jaar was zijn vermogen iets kleiner, maar zijn plaats op de ranglijst hoger: met een geschat vermogen van 340 miljoen euro stond hij toen op plek 135.

Hollander verscheen voor het eerst in de Quote 500 in 2018. Op dat moment had nog vrijwel niemand van hem gehoord. Verschillende bronnen wezen het zakenblad op de rijke Brabander die op dat moment al goed was voor een vermogen van minimaal 250 miljoen euro.

Paarse Rolls Royce Phantom

Edward Hollander maakte een grote klapper met de verkoop van zijn verzekeringsbedrijf TAF in 2018, voor 250 miljoen euro. Het relatief onbekende volmachtbedrijf, dat samenwerkte met buitenlandse verzekeringsmaatschappijen had op dat moment zo’n 650.000 verzekerden. In levensverzekeringen was TAF zelfs marktleider.

Edward Hollander is dan landelijk nog onbekend, maar in Eindhoven en omgeving kennen ze hem al wel. Hij is daar een opvallende verschijning die rondrijdt in een paarse Rolls Royce Phantom. Zelf zegt hij in een interview met Quote in 2018: ‘Ik zit ook niet in de politiek, en vind het gewoon fijn om een beetje anoniem te zijn. Tuurlijk, in een Rolls Royce val je op. Maar mijn naam staat er toch niet op?’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMANDA BALK (@amandabalk_)

Een bericht gedeeld door Quote (@quotenet)

Relatie met reality-ster Amanda Balk

Zijn relatie met Amanda Balk levert Edward Hollander veel meer bekendheid op dan zijn zakendeals. Balk is één van de bekendste reality-sterren van Nederland. In realityshow De Gouden Kooi kreeg ze een relatie met mede-deelnemer Brian Kubats. Daarna had ze een relatie met DJ Afrojack, met wie ze een dochter heeft.

Na het einde van de relatie van Afrojack trouwde ze in 2018 met Stavros Tsatsos. In 2019 gingen ze alweer uit elkaar: Tsatsos werd verdacht van drugshandel en bekende 3 wietplantages te bezitten. Daarna ontmoette ze Edward Hollander met wie ze nu gelukkig lijkt te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMANDA BALK (@amandabalk_)

Van failliet en in de schuldsanering naar multimiljonair

Hollander begon in de verzekeringsbranche met een gewone baan bij de Amev. Na nog 3 andere dienstverbanden begon hij in 1997 voor zichzelf. Zijn bedrijf groeit snel, maar gaat in 2002 failliet. Om het nog erger te maken gaat hij 4 jaar later ook nog eens persoonlijk failliet en belandt zelfs in de schuldsanering. Naar eigen zeggen komt hij daardoor niet meer aan een baan in de verzekeringsbranche.

Met hulp van een oud-medewerker weet hij opnieuw een bedrijf op te starten. Dit keer is het raak: verzekeraar TAF groeit uit van middelgroot bedrijf tot geoliede winstmachine. In 2018 kan Hollander een verleidelijk bod om het bedrijf te verkopen niet weerstaan en wordt hij in één klap multimiljonair. Van schuldsanering naar Quote 500: het lijkt wel een sprookje, maar voor Edward Hollander is het de realiteit.