Life

Zo was je jouw edele delen op de juiste manier

edele delen
Foto: Ted the movie

Als man zijnde is het belangrijk dat je jouw kroonjuwelen zo goed mogelijk verzorgt. Ze zijn tenslotte je mannelijke trots en het vlaggenschip van je onweerstaanbare persoonlijkheid. Je wil dat je edele delen gezond en fris zijn, dus is het belangrijk dat je jouw zaakje goed wast. Maar hoe reinig je jouw koninklijke gereedschap het beste? Wij zijn ervaringsdeskundigen en hebben de beste tips zodat jij vol vertrouwen het pad van de liefde kunt ontdekken.

Scheren en trimmen van de kroonjuwelen

Ten eerste is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw kostbare voortplantingsorgaan niet is verstopt in een jungle van intieme lichaamsbeharing. Je zal die zone dus moeten scheren en trimmen. Maar hoe scheer je dat kwetsbare deel zonder dat je jezelf per ongeluk snijdt? De beste tip: neem er uitgebreid de tijd voor. Zet de temperatuur in de badkamer wat lager, en gebruik een nieuw scheermesje.

Hoe wil je het geschoren hebben? Ga je voor een net gazonnetje? Of voor de vorm van een bermudadriehoek? Of misschien wil je deze intieme zone wel simpelweg kaal. Alles is mogelijk, maar de echte uitdaging zit in het scheren van de scrotum. De beste tip in dit geval is je scrotum ruim voorzien van koud water. Dan zal de huid zich verstevigen, waarna het makkelijker is te scheren. Gebruik geen scheerschuim, maar scheergel. Het liefst doorzichtig zodat je ziet waar je mee bezig bent.

zaakje-wassen-juiste-manier

Het wassen van je edele delen

Nu je intieme zone een flinke scheerbeurt heeft gehad, kun je beginnen met het grondig reinigen van je edele delen. Als je dit lichaamsdeel op dagelijkse basis wast dan voorkom je dat ziektekiemen en slechte bacteriën zich er nestelen. Daarnaast voorkomt het reinigen van je gereedschap de kans op smegma, een vieze stinkende smurrie onder de rand van je eikel. Je vriendin zal deze dagelijkse reinigingsroutine zeker kunnen waarderen.

Als je jouw jongeheer tijdens het douchen net zoveel aandacht geeft als de rest van je lichaam, dan heb je elke dag een schoon zaakje. Dit is niet alleen goed voor je liefdesleven, maar ook voor je gezondheid. Je zit niet te wachten op ontstoken edele delen. Als je de onderstaande stappen dagelijks uitvoert dan weet je zeker dat jouw zaakje er altijd fris en fruitig bij ligt. Tip: trek elke dag een schone onderbroek aan. Here we go!

zaakje-wassen-juiste-manier

1. Zorg ervoor dat het een routinematige gewoonte wordt

Jouw zaakje zit het grootste deel opgesloten tussen je benen in je onderbroek. Daar is het warmer, zweterig en is de kans groter dat de boel sneller vies wordt. Maak er dus een dagelijkse gewoonte van om je zaakje te reinigen. Als je dagelijks onder de douche staat dan neem je het wassen van je edele delen mee in je routine, zoals je ook doet met het wassen van je haren en het inzepen van de rest van je lichaam.

2. Trek je voorhuid naar achteren

Het is de bedoeling dat je alles wast, dus ook het gedeelte dat bedekt is. Hiermee bedoelen we het gebied onder je voorhuid. Dit is misschien wel de belangrijkste plek om te reinigen. Schuif je voorhuid helemaal naar achteren zodat je jouw eikel grondig met een overvloed aan water kan reinigen. Je kunt gebruikmaken van een washandje of simpelweg je handen.

zaakje-wassen-juiste-manier

3. Reinig je zaakje met je handen

Als je je handen gebruikt tijdens het schoonmaken van je edele delen dan kun je voelen of je alle belangrijke plekken hebt gehad. Dan hebben we het dus niet alleen over jouw biologische toverstok, maar ook over de verboden vruchten die eronder hangen. Was alles grondig met heel veel water en neem er rustig de tijd voor. Als je te gehaast te werk gaat dan kun je er vanuit gaan dat je belangrijke delen vergeet schoon te maken.

4. Gebruik absoluut geen zeep

Gebruik geen zeep waar parfum in zit. Ongeparfumeerde zeep kun je zonder problemen gebruiken. Als je geen huidneutrale douchegel gebruikt voor het wassen van je zaakje dan kun je er vanuit gaan dat er problemen komen. De bacteriehuishouding van je slijmvlies wordt dan ernstig verstoord. De symptomen zijn al snel te zien en te voelen, want je eikel zal vol zitten met vlekken, blaasjes, en het jeukt verschrikkelijk

5. Nazorg

Als je de boel beneden flink hebt gereinigd dan is het raadzaam om je edele delen daarna flink na te spoelen met water. Dan weet je zeker dat alle eventuele zeepresten verdwenen zijn. Gebruik vervolgens een schone en droge handdoek om je zaakje goed af te drogen, dit voorkomt een schimmelinfectie. Er bestaan overigens deodorants die speciaal voor het mannelijke klokkenspel zijn ontwikkeld. Leef je uit en blijf lekker fris.

zaakje-wassen-juiste-manier