Tech

Jongensdromen komen uit: echte Mario Kart om in te racen te koop

Echte Mario Kart te koop

Een kinderdroom van veel gamers wordt werkelijkheid: Nintendo komt met een werkende live size Mario Kart! Ben jij fan van Mario Kart, dan mag dit apparaat natuurlijk niet in je verzameling ontbreken. Helaas voor de volwassen fans is de Mario Kart voorlopig alleen nog in een maat voor kids te koop.

Een echt werkende Mario Kart

Nintendo is voor de productie van de kart een samenwerking aangegaan met een speelgoedfabrikant. Samen ontwikkelden zij een echt werkende life size Mario Kart. Hiermee kunnen kinderen zelf live Mario Kart spelen.

Mario Kart begon zo’n dertig jaar geleden als een simpel racespelletje, maar inmiddels is het wereldwijd gigantisch populair, zowel bij kinderen als volwassenen. Het concept is simpel: je racet in een karretje en probeert je tegenstanders te hinderen door voorwerpen naar ze te gooien.

Echte Mario Kart te koop

Helaas niet geschikt voor volwassenen

De speelgoedfabrikant waar het om gaat heet Jakks Pacific. Samen met Nintendo brachten ze de life size kart op de wereld. Helaas hebben we een puntje van kritiek. We denken namelijk dat de enthousiaste volwassen Mario fans over het hoofd gezien zijn. We zijn ervan overtuigd dat menig volwassen gamer ook graag eens rond zou racen in een echte Mario Kart.

Een Mario Kart voor volwassenen kan hopelijk wel wat sneller, want de kart die nu op de markt komt kan maar maximaal 13 km/u. Heb je zelf kinderen, of kleine broertjes, zusjes, neefjes of nichtjes, dan is het natuurlijk wel een geweldig gezicht de kids rond te zien racen in de Mario Kart.

 

Wat zijn de specificaties van de echte Mario Kart?

Wat zijn de specificaties van dit fantastische karretje? Het rijdt echt en het ontwerp is gebaseerd op een standaard kart uit de game. Je kunt schakelen en om het nog spannender te maken kun je met de achterwielen echt driften. Zoals gezegd is de maximum snelheid 13 kilometer per uur.

De kart is ook voorzien van leuke geluidseffecten. Maar wat gaat de Mario Kart kosten? De prijs blijft echt net onder de 400 dollar en bedraagt om precies te zijn 399,99 dollar, en dat is tegen de huidige wisselkoers zo’n 388 euro. De Mario Kart is nu eerst alleen bij de Amerikaanse winkelketen Target te koop. Of de kart ook bij andere (web)winkels in het assortiment komt is op dit moment nog niet bekend.