Tech

EA Sports FC 24: deze 14 veranderingen ga je in de game zien

ea-sports-fc-2414-grootste-veranderingen
(Foto: EA Sports FC)

Veel ziekmeldingen vandaag op werk en school, dat kan geen toeval zijn. Nee EA Sports FC 24 is vandaag gelanceerd en iedereen wil de game direct proberen. Met de release kwam de nodige commotie gezien het de allereerste keer is dat de game niet uitgebracht wordt onder de naam FIFA. Maar laat je niet misleiden door de nieuwe naam, want deze game blijft trouw aan zijn succesvolle formule. Voetballiefhebbers kunnen zich verheugen op gloednieuwe features en vette uitbreidingen, ook voor Football Ultimate Team! Check hier de 14 grootste veranderingen die je te wachten staan.

1. Hypermotion

In EA Sports FC 24 is de game naar een nieuw level getild dankzij de revolutionaire technologische toevoeging van Hypermotion. Nu bootsen de virtuele spelers de supersterren na met ongekende precisie. Zie Vinicius Jr. schitteren terwijl hij een akka tussen twee verdedigers uitvoert, of ontdek de meest onorthodoxe afwerkposities van Erling Braut Haaland. Maar dat is nog niet alles! Elke speler heeft zijn eigen unieke renstijl, waardoor de game zich aanpast aan de echte magie van het voetbal.

2. PlayStyles

Ontdek de magie van 24 unieke speelstijlen per speler, variërend van de gracieuze ‘First Touch’ tot de meedogenloze ‘Block’. Elke stijl heeft zelfs ook een +- variant om je tegenstanders nog meer te verrassen en te verslaan. Laat je creativiteit de vrije loop en ontketen een stortvloed van onvoorspelbare moves op het veld. Of je nu kiest voor finesse of brute kracht, deze playstyles brengen een nieuwe dimensie in je spel en maken je tegenstanders sprakeloos.

14-grootste-veranderingen-ea-sports-fc-24

3. Carrière – trainingsstaf

Ook de wereldwijd bekende carrière modus is onder handen genomen door EA Sports FC 24. Zo krijg je nu de kans om je eigen trainersstaf samen te stellen. Of je nu op zoek bent naar experts in aanvallen, middenveld, verdedigen of keepers, je kunt ze nu allemaal aan je team toevoegen. Maar wees voorzichtig, want naast het opbouwen van een topteam, moet je ook budgetbewust zijn en aandacht besteden aan het salaris van je stafleden. Balanceren tussen talent en kosten wordt een belangrijk onderdeel van je succesverhaal in deze boeiende carrière modus.

4. Carrière – trainingen

De trainersstaf kan gelijk uitgebreid aan de slag. Alles draait in carrière namelijk om groei en ontwikkeling. Dankzij de gloednieuwe functie voor individuele trainingsprogramma’s, kunnen spelers nu hun ware potentieel bereiken. Stel aangepaste trainingssessies samen, waarin jouw atleten hun vaardigheden aanscherpen, hun snelheid vergroten en hun technische finesse verbeteren. Het is de sleutel tot succes op het veld en de weg naar glorie. Dus, train hard, werk slim en laat je spelers schitteren als nooit tevoren in deze carrière vol uitdagingen en triomfen!

14-grootste-veranderingen-ea-sports-fc-24

5. Carrière – wedstrijdgerichte trainingen

Nog niet eerder kon je je te coachen team zo goed voorbereiden op een wedstrijd als in deze editie. Hier draait alles om wedstrijdgerichte trainingen die je team naar de top brengen. Het is de ideale generale repetitie voor die cruciale wedstrijd. Laat je tactische genie schitteren terwijl je spelers zich voorbereiden op het echte werk. Spanning en strategie komen samen op het virtuele veld, en succes is binnen handbereik.

6. Carrière – zaakwaarnemers

You love ‘em or you hate them, de zaakwaarnemers. Voor voetballers zijn ze essentieel, dus wij zijn blij met deze leuke toevoeging in EA Sports FC 24. Met zaakwaarnemers aan je zijde kun je jouw ultieme voetbal dromen najagen. Deze dynamische metgezellen begeleiden je met korte- en langetermijndoelen, terwijl jij je eigen carrière pad uitstippelt. Droom je van dat ene specifieke team waarvoor je wilt spelen? Samen met je zaakwaarnemer werk je gestaag naar dat grote doel toe.\

14-grootste-veranderingen-ea-sports-fc-24

7. FUT – toevoeging van vrouwen

In FUT schitteren nu ook vrouwen! Of je nu fan bent of niet, het breidt de FC 24-doelgroep uit. Het is wel even wennen om Sam Kerr tegen Virgil van Dijk te zien spelen, maar in FUT kun je er je voordeel mee doen, want vrouwelijke spelers zijn momenteel betaalbaarder dan hun mannelijke tegenhangers. En qua kwaliteit doen ze zeker niet onder. De grote vraag is hoe lang het prijsverschil blijft bestaan.

8. FUT Evolutions

FUT Evolutions brengt een golf van opwinding in de wereld van Ultimate Team. De toekomst lijkt veelbelovend en vol mogelijkheden. Stel je voor dat je die ene speler die eerder als nutteloos werd beschouwd, kunt transformeren in een waardevolle toevoeging voor je team. Skillmoves en zwakke been vaardigheden kunnen worden verbeterd, en zelfs PlayStyles kunnen worden toegevoegd. Dit alles wordt bereikt door uitdagingen aan te gaan, zoals het scoren in een spannende FUT Champions-wedstrijd. Ga er optimaal voor zitten en win van je beste vrienden.

14-grootste-veranderingen-ea-sports-fc-24

9. FUT Speler upgrade

Werk hard, speel slim en verdien die felbegeerde playstyles en andere upgrades. Word een legende op het virtuele voetbalveld terwijl je jouw speler transformeert tot een ware superster. Zijn startrating gaat hij of zij ver overstijgen. Ga de uitdaging aan, heers over het spel en laat zien dat jij de ultieme Ultimate Team-beheerder bent.

10. EA Sports FC 24-gameplay

De gameplay is het hart van de EA Sports FC 24 ervaring. eindeloos balbezit meer, want drukzetten is vernuftiger dan ooit. Pas op voor diepgaande passes die buitenspelers als pijlen lanceren. Geen eindeloze voorzetten, maar echt voetbal. EA FC 24 brengt de fans dit jaar een spel dat de ware geest van voetbal vastlegt, zonder dat iemand met kerst al genoeg heeft.

14-grootste-veranderingen-ea-sports-fc-24

11. Voorbeschouwing op wedstrijd

Voorbeschouwingen zijn dit jaar een ware traktatie! Niet langer snel doorklikken, want hier krijg je een exclusief kijkje achter de schermen. Vanuit de knusse kleedkamers tot de mysterieuze catacomben, elke glimp onthult het geheim achter het spel. Verlies jezelf in de spanning en het mysterie terwijl je je voorbereidt op de wedstrijd van je leven.

12. Cross-play

EA SPORTS FC™ 24 brengt de gaming community samen als nooit tevoren! Cross-play is nu de norm, waarbij spelers van verschillende platforms kunnen samenkomen en hun vaardigheden op de proef kunnen stellen in diverse multiplayer online-speltypen. Of je nu op een PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4, of PC speelt, je kunt nu samenwerken met vrienden overal ter wereld. Clubs, coöp-seizoen, VOLTA FOOTBALL™, en Ultimate Team™ Coöp zijn enkele van de speelvelden waarop de strijd losbarst. Dus duik in EA Sports FC 24 en ervaar het grenzeloze plezier van cross-play!

14-grootste-veranderingen-ea-sports-fc-24

13. Handmatige pass

De “Modric-pass” is de kers op de taart in EA Sports FC 24. Met de handmatige pass (te activeren met de R1/RB knop) krijgt het spel een nieuwe dimensie. De swerve pass, eerder genoemd, wordt nu ook handmatig mogelijk. Dit betekent dat je passes kunt geven die niet simpelweg recht vooruit gaan, zoals Modric dat zo meesterlijk kan. Hierdoor voelt FC 24 minder voorspelbaar en strak, en meer als een spel waarin jij de regels bepaalt.

14. Grootste veranderingen in waardering

Het Serie A-seizoen 2022-23 was voor Napoli een groot succes met 90 punten op tafel en de titel in de wacht slepen. Khvicha Kvaratskhelia was een opvallende speler voor de Gli Azzurri en kreeg maar liefst twaalf punten omhoog in zijn rating, waardoor hij nu een indrukwekkende 86-rated (+12) LW in het spel is. Bij EA Sports FC 24 krijgt Alejandro Balde Martínez, beter bekend als Alex Balde, een enorme upgrade van maar liefst dertien punten ten opzichte van FIFA 23. Hij zal in het aankomende spel een 81-rated (+13) linksback zijn voor FC Barcelona. Balde leverde 7 assists vanaf de linksback positie en verscheen maar liefst 44 keer voor de Blaugrana vorig seizoen.