Tech

Japan opent ’s werelds eerste e-sports opleiding op middelbare school

e-sports opleiding japan

Het leven van scholieren in Japan gaat een stuk interessanter worden. In April 2022 gaat het Aziatische land namelijk de eerste e-sports middelbare school openen, genaamd Esports Koutou Gakuin. De officiële website is officieel gelanceerd, en het ziet er veelbelovend uit.

Esports Koutou Gakuin

Esports Koutou Gakuin wordt onder andere gesponsord door de esports-outfits van telecom en techgigant NTT, evenals het Japanse professionele voetbalteam Tokyo Verdy, een grote naam in de e-sports wereld. Gelegen in het trendy Shibuya in Tokio, is de binnenkant van de school esports chic, zoals je mag verwachten.

Hoewel het niet duidelijk is welke games de toekomstige studenten zullen gaan beoefenen, zijn de genres die staan aangegeven wat je zou verwachten van een e-sports school in Japan. De leerkrachten op de school zijn zelf ook e-sports spelers en gerenommeerde mensen uit de game-industrie, die hun expertise zullen gaan overbrengen aan de scholieren.

e-sports opleiding japan

E-sports opleiding Japan

Maar studenten gaan natuurlijk niet de hele alleen maar videogames spelen. Ook zullen ze naast hun e-sports activiteiten een normale middelbare school opleiding volgen. Toekomstige afgestudeerden kunnen kiezen uit een aantal interessante beroepen, waaronder:

Gamen en streamen natuurlijk. Ook kunnen toekomstige studenten zich verder ontwikkelen tot professionals in de game-industrie. Denk hierbij aan studies als VR-developper, game-ontwerper, programmeur, maker van special effects en 3DCG-ontwerper. In januari zal de eerste open campus plaatsvinden op de locatie in Shibuya.

e-sports opleiding japan

Technologische ontwikkelingen game-industrie

De ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden in de tech en game-industrie gaan in een razendsnel tempo. Zo kwam eerder dit jaar het eerste nieuws over deze hypermoderne gamestoel uit, en bracht Samsung een nieuwe chip uit waarmee je batterij tot wel een week mee kan.