Living

Dit is de duurste Nederlandse woonboot met ligplaats op Funda

duurste-woonboot-ligplaats-funda-amsterdam
Foto: Funda

Het is een van onze hobby’s om Funda af te struinen. Tijdens een van deze zoektochten kwamen we op de duurste woonboot van Nederland (inclusief ligplaats) tegen. Wonen op een boot altijd een droom voor jou geweest? Deze bijzondere woonboot gaat schuil onder de naam ‘MS De Rode Haan’ en ligt op minstens zo speciale locatie. Neem een kijkje in een woning in een van de leukste buurten van de hoofdstad.

Prachtig wonen op het water

Dit schip heeft een ligplaats in hartje centrum Amsterdam. Eerder lag ‘MS De Rode Haan’ aan het Westerdok aan de Bickerswerf, tegenwoordig ligt het in de Zandhoek een aantal meter verderop. Het is een locatie ten noorden van de Jordaan die bol staat van geschiedenis rondom het bouwen van schepen. Een geliefde plek voor Amsterdammers en daarom ook een grote reden van de hoge vraagprijs. De ligplaats is er namelijk bij inbegrepen.

De woonboot, volgens Funda een luxe motorjacht, is een varend woonschip van zo’n 22,5 m lang en 4, 85 meter breed. Deze parel op het water is van alle gemakken voorzien en heeft een totaal woonoppervlakte, inclusief de serre, van ongeveer 130 m2. In alles is dit een groot contrast met deze goedkoopste woonboot van Nederland op Funda.

Vooral de serre oogt erg luxe en we zien onszelf al flaneren hier in de lente of zomerse dagen in hartje Amsterdam. Als je een kijkje binnen neemt kom je maar liefst 3 slaapkamers en 2 badkamers tegen. Je kunt er dus met een volledig gezin intrekken of met een paar goede vrienden. Je moet er alleen wel diep voor in de buidel tasten.

duurste-woonboot-funda

Duur, duurder, duurst

Van alle woonboten op Funda is dit by far de duurste. Voor € 1.995.000 v.o.n. is dit pareltje op het water van jou. De term vrij op naam, afgekort als v.o.n. of VON, wordt gebruikt bij de handel in vastgoed. VON zegt iets over de samenstelling van de verkoopprijs. Een verkoopprijs in de vastgoedhandel is “vrij op naam” als een aantal noodzakelijke bijkomende kosten inbegrepen zitten bij de prijs. Dit gaat dus over de bijbehorende ligplaats.

De oorspronkelijke vraagprijs was € 1.695.000 vrij op naam. De prijs is dus binnen no time met 3 ton gestegen op Funda. Officieel ligt de woonboot in de Haarlemmerbuurt. Hier is de gemiddelde vraagprijs / m² € 8.212. Het is dan ook een geliefde locatie voor (import) Amsterdammers vanwege de mooie architectuur en fijne ligging.

Wonen op het water

Lange tijd was wonen op een woonboot nog een relatief goedkoop alternatief in plaats van een ‘normale’ woning. Door de populariteit van de laatste jaren zijn de prijzen echter flink gestegen. Er zijn steeds meer woonboten bijgekomen en de overheid moest daarom streng optreden met regels.

Inmiddels hanteert de Gemeente Amsterdam zelfs een stop van 2500 woonboten. Geen wonder dat de prijzen jaarlijks stijgen. Als je de foto’s van de ‘De Rode Haan’ ziet snap je direct waarom deze zo’n hoge vraagprijs heeft. Bekijk de advertentie op Funda.

duurste-woonboot-ligplaats-funda-serre

duurste-woonboot-ligplaats