Food & Drinks

Dit zijn de 7 duurste Whisky’s ooit verkocht

duurste, whisky

Iedereen met een beetje intelligentie en gezond verstand weet dat whisky de beste uitvinding is sinds vuur. Het kalmeert de geest, ontspant het lichaam en verwarmt zelfs het koudste, meest donkere hart. Whisky drinken heeft veel voordelen. Maar wat zijn de duurste whisky’s ooit verkocht?

Duurste Whisky

Een aantal van de duurste flessen whisky ooit gemaakt dragen niet het hoge prijskaartje vanwege hun kwaliteit of smaak, maar vanwege de vaten waar het in heeft gelegen. Prijs staat bij deze gouden vloeistof dus niet altijd gelijk aan kwaliteit. Wij hebben een top 7 gemaakt van de duurste flessen die ooit, voor zover bekend, verkocht zijn.

duurste whisky

7. Springbank 1919

Een bijzondere fles, die ooit in het Guiness Book of World Records is vermeld als duurste ter wereld. Dit is een van de weinige flessen die meer dan 50 jaar oud is en voor omgerekend € 64.000 online te koop staat. Nog steeds is deze prachtige fles gewild onder liefhebbers.

6. Glenfiddich Janet Sheed Roberts

Nog steeds behoord deze fles tot een van de aller duurste flessen die ooit is verkocht. Er schijnen zelfs maar 11 flessen van gemaakt te zijn. Ben je geinteresseerd? Dan mag je rekening houden met een ‘bescheiden’ prijskaartje van € 77.000. De laatste keer dat er daadwerkelijk een fles werd verkocht was in 2012 in New York.

5. Dalmore 64 Trinitas

Als je nummer 6 al bizar vond, zal je mond waarschijnlijk openvallen van de Dalmore 64 Trinitas. Wat deze whisky zo bijzonder maakt is dat er flessen zijn waarvan bekend zijn dat ze al bestaan sinds de jaartallen 1868, 1878 en 1926. Niet zo gek ook dat er slechts één exemplaar te koop staat voor een schamele € 130.000.

4. Dalmore 62

We blijven nog even bij Dalmore. Deze keer is het echter nummer 62, die al meer dan een eeuw oud is en dateert uit het midden van de 19e eeuw. De fles waarvan het gemaakt is, is van kristal en platina. De mal die is gebruikt om de karaf te maken heeft meer dan 100 uur gekost om te maken. Het prijskaartje van € 205.000 is dan ook niet meer dan normaal.

3. De Macallan 64

We zijn bij de top-3 beland. De Macallan is een mooie blend is bestaat uit drie verschillende soorten whisky’s. Deze fles is zeer zeldzaam en is voor het laatst waargenomen toen het op een veiling werd verkocht voor een spectaculaire prijs van € 380.000. De fles is volledig gemaakt van kristal en is ontworpen door de bekende Franse glasmaker Lalique.

2. De Macallan M

Deze fles met een bizarre inhoud van 6 liter is een van de oudste en duurste in de wereld. Alleen al de fles is ontworpen en gemaakt door een team van 17 mensen. Ze worden minimaal 25 jaar gerijpt. De laatst verkochte fles van de Macallan M werd op een veiling in Hong Kong voor € 517.000 verkocht.

1. Isabella’s Islay

Er zit een groot gapend gat tussen onze nummer één en twee. De Isabella’s Islay is veruit de duurste whisky die te koop is. Het prijskaartje van € 5.1 miljoen is grotendeels door de karaf waar het in zit. Het bevat 8.500 diamanten, 300 robijnen en witgoud. Dus heb jij toevallig € 5 miljoen over? Dan is deze luxueuze fles misschien wel iets voor jou.

duurste whisky, isabella's, islay
fotobron: Luxurious Magazine

Wist je trouwens dat er ook chocoladerepen bestaan met whisky erin? Deze drankreep gevuld met whisky is misschien wel iets voor jou!