Geld & Carrière

Dit zijn de duurste tractoren ter wereld en ze kosten een vermogen

duurste-tractor-ter-wereld
(Foto: Unsplash)

Nederland kent heel veel landbouw, dus is het gebruik van een goede tractor van essentieel belang. Dit landbouwvoertuig verhoogt de productiviteit en efficiëntie op het platteland. Ze zijn te koop in verschillende prijsklassen, maar de duurste variant is toch niet in ons kikkerlandje te vinden. We hebben ons een weg naar de top 5 van de duurste tractoren ter wereld geploegd. De prijs van nummer 1 zal je verbazen, want voor dat bedrag kun je ook heel riant wonen.

5. New Holland T9.700

Deze krachtpatser komt van het bedrijf New Holland, dat in 1895 door de Amerikaanse Abe Zimmerman werd opgericht. inmiddels is dit bedrijf een toonaangevend merk in de landbouwsector. De T9-serie is een van de duurdere series van het merk, maar dat komt door alle moderne techniek en een vermogen van 435 tot 557 pk. Deze trekker ploegt voor een nieuwprijs van € 344.802 makkelijk je akkers om.

duurste-tractor-ter-wereld

4. Case iH Steiger Quadtrac 620

Dit is eveneens een Amerikaans merk, en heeft ook een flink prijskaartje. Deze tractor heeft de nieuwste technologie en heeft een vermogen van 620 pk. Je kunt dus met volle kracht vooruit op het weiland. Dit mechanische beest rijdt op een vierwiel rupsband en is dus geschikt voor elk oppervlakte. Deze landbouwtractor kost tweedehands gemiddeld 150K, maar als je hem nieuw wilt kopen dan ben je minimaal €360.000 kwijt. Deze tractor kan voorvrouw van de BBB-partij Caroline van der Plas vast wel bekoren.

duurste-tractor-ter-wereld

3. Claas Xerion 5000

Dit Duitse paradepaardje wordt veel gebruikt door Nederlandse boeren vanwege zijn efficiëntie. Deze tractor is ook voorzien van de nieuwste technologie als het gaat om bediening. De full-frame constructie is geschikt voor enorme ladingen, je kunt dus letterlijk bergen met werk verzetten op het land. Hij heeft met zijn 530 pk iets minder vermogen dan de nummer 4 in dit lijstje, maar de Duitse motor maakt dat meer dan goed. Nieuwprijs? € 379.000.

duurste-tractor-ter-wereld

2. John Deere 9620RX

John Deere is een merk dat niet in dit lijstje mag ontbreken. Dit Amerikaanse merk heeft zijn fabriek in het Amerikaanse Iowa, waar dit bedrijf nog andere landbouwvoertuigen bouwt, tot aan grasmaaiers aan toe. Deze tractor heeft een motor met 620 pk, en is uitermate geschikt voor ploegwerkzaamheden. Voor deze tractor moet je wel diep in de buidel tasten, want je betaalt er een nieuwprijs van €574.000 voor.

duurste-tractor-ter-wereld

1. Case IH is de duurste tractor

De Case IH is niet meer in gebruik, maar staat toch op de eerste plaats omdat het nu eenmaal de duurste tractor ter wereld is. Deze antieke tractor werd in 1913 gebouwd en behoort tot de eerste 500 modellen die onder de naam CASE werden ontworpen. Dit pareltje bracht op een veiling in 2020 een bedrag van 1,4 miljoen Amerikaanse dollars op, wat het de duurste trekker ter wereld maakt. Deze oldtimer heeft nog 4 broertjes, die allemaal in een museum staan of in de privécollectie van verzamelaars.