Duurste Pokémon kaarten
Geld & Carrière

Dit zijn de 7 duurste Pokémon kaarten ter wereld

Gotta catch em all! Dit is misschien wel de slogan van onze jeugd. Als jonge jongen was het sparen van Pokemon kaarten onze grootste hobby. Ze waren overal te koop en het was een rage om ze te sparen, ruilen of er spelletjes mee te spelen. Momenteel zijn ze minder populair, toch zijn de kaarten enorm in waarde gestegen.

Duurste Pokémon kaarten ter wereld

Nadat je dit artikel hebt gelezen ga jij waarschijnlijk als de brandweer zoeken op zolder. Als je een van deze 7 kaarten in bezit hebt ben je namelijk in een klap een stuk rijker. Er zijn zelfs kaarten die voor meer dan 10.000 euro worden verkocht. Wij hebben hieronder de 7 duurste kaarten voor jou uitgelicht.

geld

7. Pokémon Center 20th Anniversary 24k Carat Gold Pikachu

We trappen af met een 24 karaats gouden kaart, waarvan er minder dan 100 zijn gemaakt. In 2016 werd de kaart in Japan verkocht als promotieactie. Inmiddels is de kaart al veel meer waard en gestegen naar een waarde van rond de €12.000.

6. 2010 Master Key Prize Card

Deze kaart werd in 2019 verkocht voor €18.000. De reden van deze hoge prijs? De kaarten zijn uitgegeven tijdens het Japan World Championship in 2010 in Tokyo. Er zijn er maar 36 van gemaakt voor de spelers van het toernooi. De meeste spelers hebben de kaarten nog in bezit, iets wat de prijs uiteraard alleen maar opdrijft.

5. Tropical Wind

Deze kaart is vanwege meerdere redenen bijzonder. Hij is al in 1999 uitgebracht tijdens het Tropical Mega Battle toernooi en is een cartoon van onder andere Psyduck. Voor, zover bekend, zijn er maar negen kopieën van deze kaart. De kaart kost maar liefst €21.000

4. Charizard First Edition Shadowless

Deze kaart is zo zeldzaam dat het bijna een mythe is geworden. Dit is ook de reden dat de kaart, in perfecte conditie, maar liefst €30.700 waard is. Elke Pokemon-fan zal deze kaart kennen.

3. Kangaskhan Holo Family Event Trophy Card

Nu gaan we het hebben over de echt grote bedragen. Deze Kanghaskan is al bijna een ton waard en stijgt steeds meer in waarde. Momenteel staat de prijs op €84.500. De reden van deze prijs is het feit dat de kaart werd gegeven aan een ouder en kind die samen een bepaald aantal overwinningen haalden. Op de artwork staat natuurlijk Kangaskhan met baby Kangaskhan.

Kanghaskan Pokémon kaart

2. Number Trophy Pikachu

Deze Number Trophy Cards werden gegeven aan de top 3 op verschillende kampioenschappen in de eerste jaren van het spel. De kaarten uit 1997 en 1999 zijn het meest waard. De koning van deze kaarten is de Trophy Pikachu Card uit 1997, hierop staat een lachende Pikachu met een beker in de hand. Prijs? €127.000.

Charizard Pokémon kaart

1. Illustrator Pikachu

De Illustrator Pikachu is de duurste kaart ter wereld. Hij is in 2019 verkocht voor maar liefst €205.400. Er zijn nog maar tien kopieën bekend van deze kaart. De kaarten werden uitgereikt aan de winnaars van een illustratiewedstrijd en de artwork op de Illustrator Pikachu is van Atsuko Nishida; de bedenker en tekenaar van de gele Pokemon zelf.

Illustrator Pikachu Pokémon kaart

Benieuwd wat jouw kaarten waard zijn? Check pokemonkaartenverkopen.nl