Life

Het duurste parfum ter wereld kost meer dan 1 miljoen euro

Duurste parfum ter wereld 2

Met een lekker geurtje kun je jezelf onderscheiden. Ruik je lekker dan ben je daardoor ook aantrekkelijker. Maar hoeveel ben je bereid om te betalen voor een zeer exclusieve geur? We zochten voor je uit wat het exclusiefste en duurste parfum ter wereld kost. We verklappen alvast dat je voor de prijs van een flesje van dit parfum ook de donut-shaped villa kunt kopen.

Dit is het duurste parfum ter wereld

Het duurste parfum ter wereld heet Shumukh. Het is een productie van Asghar Adam Ali Al Attar, meesterparfumeur van Nabeel Perfume Group of Companies in miljonairsparadijs Dubai. De prijs: 1.295.000 dollar! Je krijgt dan niet een miniflesje, maar gelijk een fles – van Italiaans Murano glas –  van drie liter.

Het Italiaanse glas is niet het enige luxe element, integendeel. Het glas is voorzien van 24-karaats goud en bevat aanvullende details in wit en geel goud. De parfum stopper op de fles is gemaakt van 18-karaats goud en bevat het indrukwekkende aantal van 3.571 edelsteentjes: diamanten, topazen en parels.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ander style (@annderstyle)

Ongekend luxe uitvoering

Bij de parfum krijg je ook een afstandsbediening: om de hoogte van het met LED’s verlichte roterende zwart lederen voetstuk waar de fles op staat aan te passen. En dat is nog niet alles: je krijgt ook nog een handleiding in de vorm van een luxe boekwerk. Het is ingelegd met 456 diamanten en gegraveerd met 18-karaats goud, afgewerkt met een selectie van blauwe topaas, parels, howliet en emaille details.

Drie jaar werk en 494 testen

De verpakking is dus extreem luxe, maar hoe zit het met het parfum zelf? Het kostte meer dan drie jaar en 494 parfum proeven om tot de perfecte samenstelling te komen.

Shumukh bestaat uit natuurlijke ingrediënten afkomstig uit de verste uithoeken van de wereld, met als hoogtepunt een geur die, zoals de makers het formuleren ‘even onvergetelijk is als betoverend met tonen van amber, sandelhout, muskus, zeldzaam puur Indiaas agarhout, pure Turkse Roos, patchoeli, ylang-ylang en wierook’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Titly’s (@titly.co.uk)

Voor mannen en vrouwen

De duurste parfum ter wereld is uniseks en blijf naar schatting meer dan 12 uur op je huid zitten. Hoe lekker en bijzonder ruikt het nu echt? We zijn erg benieuwd, maar helaas is ons budget niet toereikend om het zelf uit te proberen.