Style

De 5 duurste Nike sneakers verkocht op StockX

stockX, duurste, nike, sneakers

Gek op sneakers ? Dan ben je vast al bekend met het platform StockX. Op deze website kun je de meest exclusieve sneakers kopen en verkopen. Het in Detroit gevestigde StockX is ’s werelds grootste koop en verkoop marktplaats voor exclusieve sneakers, kleding en accessoires.

Duurste Nike Sneakers

Als koper kun je een bod plaatsen op een item, de verkoper plaatst de vraagprijs. Is de bieding en de vraagprijs een match? Dan ontstaat er een transactie via StockX. Een super handig en veilig systeem om toffe items aan te schaffen of verkopen.

Op dit platform worden de meest exclusieve sneakers aangeboden. Geen wonder dat de prijzen van veel sneakers door het dak gaan. De laatste jaren worden hyped sneakers duurder en duurder. Om je een inkijkje te geven hebben we de 5 duurste StockX sneakers van vorige maand (april 2021) voor jullie uitgelicht. Houd je vast, de prijzen zijn absurd.

5. Nike SB Dunk Low “Red Lobster” (Special Box)

Nike en Concepts werkten samen aan een schoen die geïnspireerd is op de traditionele New England lobster diners. Deze Red Lobster editie heeft prachtige details en kleuren. De SB Dunk blijft een van de meest iconische Nike schoenen ooit gemaakt. De Lobster editie komt in een speciale doos waardoor de waarde nog meer opdrijft.Duurste Nike Sneakers, Nike Dunk SB Low Red Lobster, Stockx
Hoogste verkoopprijs: €14,677

4. Travis Scott x Air Jordan 4 “Olive”

Alles wat rapper Travis Scott aanraakt verandert in goud. In dit geval verandert hij de Air Jordan 4 in olijfkleuren. Een hele toffe Friends and Family only colorway. Dit houdt in dat deze sneaker in een hele limited editie oplage is verschenen. Iets wat de prijs uiteraard laat stijgen.

Duurste Nike Sneakers, Travis Scott x Air Jordan 4 Olive, StockxHoogste verkoopprijs: €20,554

3. Nike SB Dunk Low “Freddy Kruegger”

Met deze schoen eert Nike de schurk die mensen achtervolgt in de Nightmare on Elm Street films. Dit verklaart ook meteen de bloedspetters op de schoen. Een hele toffe editie als je het ons vraagt en een absolute must-have voor filmliefhebbers. De Freddy Kruegger Dunk Low in de colorway Taupe/Chrome is het meest gewild.

Duurste Nike Sneakers, Nike SB Dunk Low Freddy Kruegger, Stockx
Hoogste verkoopprijs: €22,642

2. Nike Dunk SB Low x Staple ‘Pigeon’

De Pigeon is geïnspireerd op de kleuren van duiven en de stad New York. Voor veel mensen is deze colorway het begin van openbare sneakerhypes. Voor deze schoenen stonden honderden mensen in de rij, iets wat in 2005 nog best wel ongewoon was. Een hele bijzondere schoen voor veel sneakerliefhebbers.

Duurste Nike Sneakers, Nike Dunk SB Low x Staple Pigeon, Stockx
Hoogste verkoopprijs: €27,460

1. Nike MAG Back to the Future (2016)

Nog een sneaker die is geïnspireerd op een iconische film: Back to the Future. Het is een replica van de tweede BttF film. De Nike MAG werd in 2011 voor het eerst gereleased. In 2016 kwam de tweede drop. Beide keren in zeer beperkte oplage. De sneaker is dankzij het verhaal de holy grail voor veel sneakerverzamelaar.

Nike MAG, duurste, sneakers, stockX
Hoogste verkoopprijs: € 41,108

Benieuwd naar meer exclusieve sneakers? Check dan StockX voor alle toffe sneakers.