Geld & Carrière

De 7 duurste Nederlandse artiesten om te boeken voor een optreden

duurste-nederlandse-artiesten-optreden
Foto: Wikimedia Commons

Ben jij deze zomer van plan een spetterend feest te geven? Wil je er een onvergetelijke ervaring van maken, huur dan Nederlandse artiest in als verrassingsact. Maar wat kost dat eigenlijk, een topklasse bekende Nederlander inhuren? Natuurlijk niet zoveel als een internationale artiest, maar de prijzen zijn toch vaak wel pittig. We zetten de 7 duurste Nederlandse artiesten die je voor jouw verjaardag, bedrijfsfeestje of andere festiviteit kunt inhuren op een rij.

7. Antoon  – € 20.000 ,- tot € 25.000,-

Een ranglijst van duurste Nederlandse artiesten is natuurlijk altijd een momentopname. Morgen kan het weer anders zijn. Alle in dit artikel genoemde prijzen zijn exclusief btw en exclusief 7% Buma muziekrechten.

De carrière van zanger Antoon is hard gegaan. De nieuwe Nederlandse superster staat bekend als natuurtalent. Met zijn hits als Hallo’ en ‘Vluchtstrook’ maakt hij vast een dik succes van jouw feest.  Als je hem wil boeken moet je wel een dikke portemonnee of bankrekening hebben, want de 21-jarige superster vraagt tussen de € 20.000,- en € 25.000,- voor een optreden van een half uur.

6. Ronnie Flex  – € 22.500 ,-

Ronnie Flex begon al op zijn 14de met muziek maken en is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. De vraagprijs van Ronnie Flex is overigens voor een uur en met liveband. De meeste artiesten boek je per half uur en vaak is dan een liveband niet inbegrepen. Relatief goedkoop dus, de richtprijs voor een optreden van Ronnie Flex bedraagt € 22.500,-.

5. Douwe Bob  – € 25.000 ,-

Waarschijnlijk weet je nog wel dat Douwe Bob in 2016 Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. Hij eindigde toen op de elfde plaats, met het nummer Slow Down. De inspiratiebronnen van Douwe Bob zijn country en jaren ’60 en ’70 muziek. Ideaal voor een lekker nostalgisch feestje! Douwe Bob inhuren doe je voor een richtprijs van € 25.000,-.

4. Kraantje Pappie  – € 28.000 ,-

Kraantje Pappie heet eigenlijk Alex van der Zouwen en had zijn eerste hit al in 2012. Hij staat bekend om zijn energieke optredens. Hij maakt vast en zeker een onvergetelijk event van jouw feestje. Voor niks gaat alleen de zon op en ook Kraantje Pappie komt natuurlijk niet gratis. De minimumprijs voor het inhuren van Kraantje Pappie is € 28.000,-, voor een half uur, exclusief kosten voor de geluidsinstallatie.

3. Ilse de Lange  – € 35.000 ,-

Ilse de Lange kent vrijwel iedereen. Als zangeres, maar ook als coach bij ‘The Voice Of Holland,’ ‘The Voice Kids‘ en ‘The Voice Senior.’ In 2014 vertegenwoordigde ze samen met Waylon Nederland te op het Eurovisie Songfestival.

Het duo eindigde als tweede, met het nummer Calm after the storm.  Ilse de Lange is alleen te boeken voor besloten optredens, zo vermeldt boekingssite Partybookers.nl. De gage van 35.000,- is voor een optreden van 60 à 75 minuten, inclusief eigen band, maar exclusief geluidskosten.

2. Davina Michelle  – € 40.000 ,-

Davina Michelle startte haar carrière in 2016 als deelnemer aan Idols. Davina Michelle komt net als Ilse de Lange standaard met haar eigen band. Ze verdient relatief iets meer dan Ilse de Lange, want haar optreden is iets korter: 45 tot 60 minuten. Voor 40.000 ,- komen zij en haar bandleden bij je langs, exclusief kosten voor de geluidsinstallatie.

1. Snelle met band55.000 ,-

Snelle lijkt wel alles te kunnen; als rapper, zanger, presentator en nog veel meer is hij succesvol. Zijn roem en succes stelt hem in staat om een reusachtig bedrag te vragen voor een optreden. Het gaat om een bedrag van 39.500,- En dat is voor 15 à 20 minuten! Voor 15.500,- extra, dus voor in totaal € 55.000,- komt Snelle opdraven met zijn eigen begeleidingsband.