Life

Deze 11 nationale artiesten zijn het duurste om te boeken

duurste nationale artiesten

Nederlanders houden wel van een feestje. Lekker als een stelletje bezopen ganzen achter elkaar aanlopen op de klanken van smartlappen muziek, terwijl er kaas en worst wordt uitgedeeld. Een bekende Nederlandse artiest als een verrassingsact op een verjaardag of bedrijfsfeest is dus altijd welkom, maar welke artiest is het duurste? Wij zochten het uit.

Nationale artiesten boeken (per half uur)

Wij gingen op zoek naar de 11 duurste nationale artiesten om te boeken. Op de websites van veel boekingsbureau’s kregen we ‘prijs op aanvraag’ te zien, maar we hebben er eentje gevonden die een complete prijslijst ter beschikking heeft. De prijzen zijn per 30 minuten. We hebben deze lijst gebruikt voor dit artikel. Het zal niet veel verschillen met andere prijslijsten, want artiesten hanteren nu eenmaal een bepaald tarief.

Je moet wat overhebben voor een bekend gezicht in je tuin, als deze artiesten überhaupt al op willen treden op jouw kleine en besloten feestje. Als iedereen op het feestje zo coulant is om hun vakantiegeld en dertiende maand in te leveren dan krijgen ze er wel een half uurtje hoog en muzikaal bezoek voor terug. We beginnen bij nummer 11, de ‘goedkoopste’ uit dit lijstje, en werken ons omhoog naar nummer 1.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Toppers in Concert (@toppersinconcert)

11. Ali B – €9.750,-

We betwijfelen of de rapper op dit moment nog veel geboekt wordt, maar hij staat toch echt op nummer 11 van ons lijstje. De kans bestaat dat hij zijn prijzen in de toekomst noodgedwongen moet verlagen, en ook Jan Modaal met een gemiddeld salaris mag proeven van zijn ‘Leipe Mocro Flavour’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

10. Frans Bauer – €9.900,-

De vrolijke Frans van het volk. Deze zingende charmezanger timmert al jaren succesvol aan de weg en daar mag voor worden betaald. Hij is nooit te beroerd om op de koffie te komen, maar dat kost je wel bijna 10K voor 30 minuten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer)

9. Xander De Buisonjé – €9,950,-

Zijn achternaam klinkt als een dure fles Franse wijn, maar hij zingt zijn liefdesliedjes op zijn Hollands. Voor zijn gezelschap betaal je een klein vermogen, maar dan kun je wel wegzwijmelen bij de klanken van een gebroken hart.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xander de Buisonjé (@xdebuisonje)

8. Jeroen van der Boom – €9,950,-

De altijd sympathieke Jeroen van der Boom laat zijn vocale kwaliteiten wel even horen voor dit bedrag. Het is een solo artiest, maar als je hem wilt bewonderen terwijl hij met collega’s de daken eraf zingt dan is een bezoek aan De Toppers een optie.

7. Alain Clark – €9,950,-

Deze haarlemse singer/songwriter wist door te breken met hits als ‘This ain’t gonna work’ en ‘Father and friend’. Hij laat deze nummers graag op jouw feestje horen, mits je uiteraard even een pak geld op de biertap gooit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alain Clark (@alainclark)

6. René Froger – €11.500,-

Wie kent deze goedlachse krullenbol niet? Sinds zijn doorbraak met zijn hit ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Jij kan voor 11,5K lekker een half uurtje meekrijsen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rene Froger (@rene.froger)

5. Tino Martin – €12,500,-

Deze uitermate populaire zanger kijkt niet op een slok en een borrel, en vraagt een aardige duit voor in zijn zakken. Zoals hij zelf zingt; ‘na alles heb ik dit verdiend’, dus wie zijn wij om te zeggen dat dit bedrag belachelijk hoog is?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tino Martin (@tinomartin)

4. Gordon – €12,750,-

Gordon verblijft op dit moment in het prachtige Dubai, waar hij zij lichaam en geest zuivert van een Colombiaanse verkoudheid. Ook staat zijn penthouse in Amsterdam te koop. We weten niet of de vlucht naar Nederland is inbegrepen, maar voor bijna 13K komt hij even zingen op jouw feestje. Met het vermogen van Gordon Heuckeroth zit het ook wel snor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth)

3. Jan Smit – €14.000

Bij deze Volendamse rakker begon het allemaal met een liedje voor zijn oma. Tegenwoordig is de populaire zanger een artiest die voor een flink bedrag op komt draven om zijn zangkwaliteiten te laten horen. Voor 14K komt hij een half uur op visite. Net als veel van zijn bekende collega artiesten zit het vermogen van Jan smit er warmpjes bij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)

2. Gerard Joling – €14.000,-

Haal je verentooi en roze onderbroek maar uit de kast, want Gerard Joling kent die kast van binnen en van buiten. Als je meteen een handvol confetti en een stapel bankbiljetten op tafel gooit dan is het feestje compleet. Met deze notering op nummer 2 wordt het vermogen van Gerard Joling per half uur flink gespekt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling)

1. André Hazes – €19.500,-

André Hazes Jr staat op een onbetwiste eerste plek met bijna 20K per half uur. Deze grootverdiener weet grof geld binnen te harken met zijn optredens. Hij kan het even uitzingen met zijn verdiende geld, dus doet hij het nu even rustig aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door André Hazes (@dretjehazes)