Geld & Carrière

Dit zijn de 5 duurste aandelen ter wereld

Dit zijn de 5 duurste aandelen ter wereld

Veel mensen proberen iets bij te verdienen met investeren in financiële producten. Denk aan obligaties, cryptocurrency of aandelen. Zeker beleggen in aandelen is erg populair. Daar waar de meeste mensen investeren in betaalbare aandelen, kopen welgestelden duurdere aandelen in de hoop een mooie winst te maken. Wat zijn de duurste aandelen ter wereld? Wij hebben ze hieronder voor je verzameld.

Berkshire Hathaway Inc (BRK-A)

Dit bedrijf is de onbetwiste nummer 1 en heeft het duurste aandeel ter wereld: €294.537,99 per aandeel. Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway Inc., staat bekend als één van de beste investeerders ooit. Wie wil delen in zijn succes, kan dit doen door een een aandeel van dit bedrijf te kopen. Berkshire Hathaway is namelijk de investeringsmaatschappij van Warren Buffett.

Berkshire Hathaway Inc. bezit meer dan 60 verschillende bedrijven in diverse sectoren, zoals luchtvaart, media en nutsbedrijven. Zo zijn ze eigenaar van bedrijven als Duracell, Geico en Dairy Queen. Daarnaast heeft het bedrijf aandelen in 20 andere bedrijven, zoals American Express en Coca Cola. Berkshire Hathaway heeft bovendien ook geïnvesteerd in Apple en Amazon.com.

Hoe komt het dat het aandeel van dit bedrijf zo hoog is? Berkshire Hathaway heeft nog nooit zijn aandelen gesplitst, en is niet van plan dat ooit te doen. Wie wil investeren in dit bedrijf, kan dit doen op de New York Stock Exchange. Je vindt het aandeel onder het symbool BRK.A. De NYSE kan, net als tientallen andere beurzen, worden teruggevonden bij online brokers. Weet je niet goed bij welke broker je terecht kunt? Je vindt op het internet veel informatie over hoe je de beste broker om online te beleggen kiest.

Lindt & Sprüngli AG

Het verschil tussen de waarde van het aandeel van Berkshire Hathaway en dat van de nummer 2 is groot. Het aandeel van Lindt & Sprüngli kost op het moment van schrijven namelijk €78.378,75. Dit aandeel kan worden gekocht op de Swiss Exchange onder het symbool LISN.

Dit bedrijf hoeven we waarschijnlijk niet aan je voor te stellen. Wie kent Lindt niet? Lindt produceert al chocolade sinds 1845 en werd opgericht in Zürich. Het bedrijf heeft momenteel 12 fabrieken en meer dan 410 cafés en winkels ter wereld. Ook heeft Lindt andere bedrijven opgekocht zoals Hofbauer, Caffarel, Ghirardelli en Russell Stover Candies.

Het netto-inkomen van Lindt bedroeg in 2019 maar liefst 511.9 miljoen Zwitserse Frank. Samen met Mars. Inc, Nestle en Hershey Co. is Lindt een van de 10 grootste chocoladeproducenten ter wereld.

Dit zijn de 5 duurste aandelen ter wereld

Next PLC

Next PLC is een Britse multinational die kleren, schoenen en huishoudelijke producten produceert. Het bedrijf heeft momenteel 700 winkels wereldwijd, 500 in thuisland Groot-Brittannië en 200 verspreid over Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Next verkocht zowel in 2012 en 2014 meer producten dan Marks & Spencer en is de grootste kledingdetailhandelaar van het VK. Het netto-inkomen van het bedrijf bedroeg in 2019 zo’n 599 miljoen pond.

Wil je investeren in dit bedrijf? Dan moet je diep in de buidel tasten, want één aandeel van het bedrijf is momenteel €5762,59 waard. Je kunt dit aandeel aanschaffen op de London Stock Exchange onder het symbool NXT.

NVR, Inc.

Wil je investeren in dit Amerikaanse constructiebedrijf, dan zal je dit €3636,54 kosten per aandeel. Je vindt dit aandeel terug op de NYSE onder het symbool NVR.

NVR Inc. is niet alleen actief in de bouw- en constructiewereld, het bedrijf heeft ook een hypotheekbank en houdt zich bezig met eigendomsrechten. NVR is vooral actief in de VS en is het vierde grootste woningbedrijf van het land.

NVR INc. opereert onder verschillende handelsnamen, zoals Rymarc Homes, Ryan Homes, NVHomes en Heartland Homes. Het netto-inkomen van het bedrijf bedroeg in 2019 879 miljoen dollar. Daarnaast ligt NVR’s marktkapitalisatie voor op 88,26% van de Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven.

Seaboard Corporation

Seaboard Corporation is niet alleen actief in de agribusiness, maar ook in verschillende andere industrieën als transportconglomeraat. In de VS produceert en verwerkt het bedrijf varkensvlees en vervoert het producten over zee. Buiten de VS houdt Seaboard Corporation zich bezig met graanverwerking, suikerproducte, elektrische energieopwekking en commodity merchandising.

Meer dan 23.000 mensen in 45 verschillende landen werken voor de dochterondernemingen van Seaboard Corporation. De gemiddelde jaarlijkse netto-omzet van het bedrijf bedraagt zo’n 5,6 miljard dollar. Dankzij deze gigantische omzet kwam het bedrijf in 2012 de Fortune 500-lijst binnen. Dit jaar behaalden ze de 444e plaats.

Wie wil investeren in dit aandeel, kan dit doen op de NYSE MKT. Het aandeel kan worden teruggevonden onder het symbool SEB en kost €2688.