duurste tattoo artiest ter wereld
Geld & Carrière

Ed Hardy is de best betaalde tattoo-artiest ter wereld

De reputatie van een tattoo-artiest is letterlijk goud waard. Je kunt het vergelijken met kunstwerken waarvan de maker wereldberoemd is, alleen zitten deze kunstwerken op de huid van mensen in plaats van op een doek. We hebben onderzoek gedaan naar de duurste tattoo-artiest ter wereld. We hebben hem gevonden, en je mag flink wat geld bij je hebben als je het geluk hebt dat hij je wilt tatoeëren.

Ed Hardy is de duurste tattoo-artiest ter wereld

Als je een tattoo-artiest met een uitstekende (wereldwijde) reputatie wilt bezoeken dan stuit je eerst tegen een enorme wachtlijst aan. Als je eenmaal aan de beurt bent dan mag je flink wat geld op de balie leggen voordat hij je wil tatoeëren. We hebben het in dit geval over de Amerikaanse Ed Hardy. Deze kunstenaar is inmiddels 70 jaar oud, maar heeft nog steeds zijn tattooshop: Ed Hardy’s Tattoo City in San Francisco.

We hebben onlangs de 7 beste tattoo-artiesten die je moet volgen op Instagram behandeld, maar aan Ed Hardy besteden we graag wat extra tijd, want hij is een legende op het gebied van de tattoo kunst. Hij wilde altijd al tatoeëerder worden, zo tekende hij op jonge leeftijd tekeningen op de huid van vriendjes. Later ging Hardy naar de San Francisco Art Institute om zichzelf te ontwikkelen, en studeerde daar af in de Beeldende Kunsten.

Uurtarief en vermogen Ed Hardy

Als je een tatoeage in de shop van Ed Hardy wil laten zetten dan kun je beter nu beginnen met reserveren, want dan ben je in ieder geval aan de beurt wanneer je kleinkinderen volwassen zijn. De wachttijd is jaren. Je hebt geluk als de meester zelf een tattoo bij je wil zetten, want dat doet hij zelf zelden nog. Hij heeft inmiddels veel tattoo-artiesten onder zijn hoede gehad, die dankzij zijn naam nu ook bakken met geld verdienen.

Ed Hardy is namelijk schatrijk geworden met zijn tattoo’s en zijn merk. Zijn vermogen wordt geschat op een slordige 250 miljoen dollar. Als je hem zover krijgt om hem aan je huid te laten werken dan betaal je een uurtarief van 2500 dollar. Hij is hiermee de duurste tattoo-artiest ter wereld. Op de tweede plaats staat Scott Campbell, met 2000 dollar per uur, en de derde plek is voor Ami James, die we kennen van de programma’s Miami Ink en NY Ink. Hij rekent 500 dollar per uur.