Geld & Carrière

Deze duiker verdient meer dan jij met het opduiken van golfballen

De meest geniale ideeën worden vaak geboren door een simpele samenloop van omstandigheden, waarbij een ondernemende geest de rest doet. In het geval van Nicky Dörfel is het opduiken van golfballen een serieuze business geworden waar hij goud geld mee verdient. Wij slaan graag een financiële hole-in-one, dus namen we even een duik in dit wonderbaarlijke verhaal.

Twintigduizend golfballen per dag

Nicky kwam op het idee om van het opduiken van golfballen zijn beroep te maken toen hij werkzaam was op Golfbaan Landgoed, De Kurenpolder. Toen hij talloze golfballen in waterhindernissen zag verdwijnen kwam hij op het idee om deze op te duiken en te verkopen. Hij maakte een dealtje met de eigenaren van de golfbanen; hij mag de ballen houden, maar zet daar iets tegenover. Tegenwoordig betalen ze geld voor jeugd teams, sponsoren ze wedstrijden of complete teams. In de meeste gevallen pachten ze de golfbaan af voor een aantal jaar en verrichten ze soms werkzaamheden op de golfbaan als tegenprestatie.

Dit idee leidde in 2011 tot de oprichting van Golfballen Nederland, dat in 2021 van naam veranderde naar Golf Square. Hij duikt dagelijks bij ruim 180 golfbanen in de waterhindernissen om per dag zo’n twintigduizend golfballen op te duiken. Deze maakt hij schoon en verkoopt hij weer door in zijn winkel. De ballen moeten worden gereinigd, gesorteerd, en worden vervolgens via de website aan particulieren en golfshops doorverkocht.

golfballen

Een vermogen verdienen met het opduiken van golfballen

Het opduiken van golfballen behoort misschien wel tot de 5 verrassende beroepen waar je veel geld mee kunt verdienen. In de Verenigde Staten zijn mensen multimiljonair geworden met het opduiken van golfballen. Nicky Dörfel timmert ook aardig aan de weg, hij heeft inmiddels een loods van 1600 vierkante meter waarin de golfballen tot wel zeven meter hoog staan opgestapeld. Door zijn laagste prijs garantie weet hij ze vaak zonder moeite kwijt te raken aan particulieren.

Nicky heeft inmiddels negen medewerkers in dienst die hem helpt met het opduiken van de vele golfballen. Zijn bedrijf is inmiddels ook over de grens actief, zo duikt hij onder andere in heel Europa, Dubai en Abu Dhabi talloze ballen op uit het water.