Health

Dry January: zo beleef jij een gezonde start van het nieuwe jaar

dry january gezondheidsvoordelen tips

Veel mensen hebben als goed voornemen voor het nieuwe jaar dat ze een gezondere levensstijl willen hanteren. Een manier om daar meteen mee te beginnen is Dry January. Deze uitdaging is de afgelopen jaren extreem populair geworden. Maar wat is Dry January eigenlijk en hoe kan jij deze uitdaging makkelijker voltooien?

Wat is Dry January?

Veel misschien beloven zichzelf met een ongelofelijke kater op 1 januari om nooit meer alcohol aan te raken. Als ze vervolgens bijkomen van een heftige nacht, wordt het nieuwe feestje alweer ingepland. Dit is echter niet het geval voor de mensen met Dry January.

Naast dat veel mensen in het nieuwe jaar stoppen met rokken, doen steeds meer mensen mee aan Dry January, een uitdaging om een maand lang geen alcohol te drinken. Dit concept is helemaal geen gekke gedachte als je eenmaal doorhebt wat een maand zonder alcohol kan doen voor je lichaam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dry January (@dryjanuary)

Gezondheidsvoordelen van Dry January

Er zijn tal van gezondheidsvoordelen verbonden aan het voltooien van Dry January. Zo kan het ten eerste helpen om gewicht te verliezen, omdat alcohol calorieën bevat die niet nodig zijn voor een gezonde levensstijl. Daarnaast kan een maand lang geen alcohol drinken je bloedcirculatie verbeteren, wat kan leiden tot een gezonde, stralende huid.

Alcohol ook kan de slaapkwaliteit beïnvloeden door de slaapcycli te verstoren. Wanneer je alcohol drinkt vlak voor het slapen gaan, kan het je helpen snel in slaap te vallen, maar het kan ook leiden tot een lichtere, onrustige slaap. Dit kan leiden tot vermoeidheid en een lagere energieniveau gedurende de dag. Door een maand lang geen alcohol te drinken, kan dit leiden tot verbeterde slaapkwaliteit en meer energie gedurende de dag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dry January (@dryjanuary)

Tips voor Dry January

Het voltooien van Dry January kan een uitdaging zijn voor sommige mensen, vooral als je gewend bent om regelmatig alcohol te drinken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het proces te vergemakkelijken. Het is makkelijker om aan een doel te werken als je steun hebt van vrienden en familie. Vertel hen over je doel om een maand lang geen alcohol te drinken en vraag hun om je te helpen om dit doel te bereiken. Als zij je zien drinken kunnen zij je hier op aanspreken.

Probeer alternatieven te vinden voor alcohol, zoals alcoholvrij bier of bier. Zoek ook naar leuke activiteiten om te doen in plaats van naar een bar of club te gaan, zoals sporten, een film kijken of gewoon een avondje thuis doorbrengen met vrienden. Op deze manier kom jij minder in de gelegenheid om alcohol te drinken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dry January (@dryjanuary)