Tech

DrivePod Driving Simulator: dé ultieme combinatie van design en realisme

DrivePod Professional Driving Simulator

Maak kennis met de DrivePod Professional Driving Simulator. Er bestaan indrukwekkend realistische driving simulators, maar vaak is het ontwerp vooral gericht op functionaliteit. De wereldberoemde Italiaanse Studio Casti komt met een ontwerp dat niet minder dan een juweel is op het gebied van design. We zochten voor je uit hoe het zit met dit high tech mega apparaat.

Wat doet ontwerpbureau Studio Casti precies?

Studio Casti  werd opgericht in 2015 door Paolo Casti, een Italiaanse architect, ontwerper en digitale ondernemer. Dit veel bekroonde ontwerpbureau heeft vestigingen in Milaan, Dublin, Miami en Shanghai. Studio Casti heeft ruime ervaring in zowel product- als meubelontwerp. Maar nu heeft het bedrijf voor het eerst deze twee expertises combineert in één project met de creatie van de DrivePod Professional Driving Simulator.

DrivePod Professional Driving Simulator

De bijzonder stijlvolle DrivePod Professional Driving Simulator

De DrivePod Professional Driving Simulator van Studio Casti is gemaakt voor ultramoderne Formule 1-racegames en andere racegames en software. De gehele race-installatie is gebouwd rond een vierkant frame met afgeronde hoeken. Daarin zijn het breedbeeldscherm en de stuurkolom ondergebracht.Het frame herbergt ook netjes en stijlvol alle hardware, zoals randapparatuur en andere accessoires.

Loodrecht op het frame is een rechthoekige basis geplaatst die is afgedekt met een drietal rails. Daarvan bieden de buitenste twee plaats aan de bestuurdersstoel, terwijl de middelste rail de pedaalopstelling van het systeem vasthoudt. Zowel de binnenste als de buitenste rails zorgen ervoor dat de stoel en de pedalen naar voren of naar achteren kunnen schuiven, in elke door de gebruiker gewenste positie.

Focus op design én op realisme

Naast de focus op design, is de DrivePod ook ontwikkeld met de nadruk op realisme. Dit komt tot uitdrukking in de vorm van een hydraulische pedaalset, een high-end racestoel met een echte zespuntsgordel en een verwijderbaar stuur in F1-stijl met geïntegreerde toerental- en versnellingsindicatoren.

Casti koos ervoor koos om de zitting en basis van de sim-rig af te werken in marineblauw en het hoofdframe in champagne. Maar de DrivePod is zo ontworpen dat maatwerk mogelijk is, dus theoretisch zijn alle keuren beschikbaar. Dat geldt ook voor maatwerk opties in materiaalkeuze.

DrivePod Professional Driving Simulator

Het enige nadeel van de DrivePod Professional Driving Simulator

Net als wijzelf is iedere recensent tot nu toe razend enthousiast over DrivePod Professional Driving Simulator van Studio Casti. We hebben aan het waanzinnig mooie apparaat maar één minpuntje kunnen ontdekken: het is nog nergens te koop en zit nog in de ontwerpfase. Wanneer de Driving Simulator in productie gaat is nog onbekend, maar zodra er nieuws is lees je het uiteraard hier!