Netflix

Drive to Survive: seizoen 5 vanaf 24 februari op Netflix

drive to survive seizoen 5

Het programma Drive to Survive op Netflix is een zegen gebleken voor de Formule-1. Aan de ene kant heeft het F1 fans van over de hele wereld aangetrokken – het heeft ook voor flink wat wrijving gezorgd tussen de fans van de autosport. Kortom – van alles een beetje. En raad eens? Morgen komt het nieuwe seizoen uit! Dit is wat we kunnen verwachten: 

Drive to Survive seizoen 5

De populariteit van de serie is sinds de release in 2019 alleen maar gestegen. Het seizoen dat Max Verstappen de wereldtitel wint, werd in de eerste drie dagen al meer dan 28 miljoen uur bekeken. Dat, en het feit dat de serie inmiddels al vijf jaar bestaat heeft aangetoond dat het een succesformule is.

Netflix moet daarom wel denken dat het de moeite waard is. Gelukkig maar, aangezien de streamingdienst bekend staat om het cancellen van goede shows (lees je mee, Netflix?). De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit, waarbij er natuurlijk weer een grote rol is weggelegd voor onze eigen Max Verstappen.

Succesformule Drive to Survive

Sinds de overname van de Formule-1 door Liberty Media in 2017 is de sport explosief in populariteit toegenomen. Een van de eerste dingen die commercieel directeur Sean Bratches wilde bereiken was een deal met Netflix. Zijn idee was om via een soort pseudo-reality-serie de F1 weer een modern en hip imago te geven.

En dat is gelukt. Toen het programma in 2019 werd gelanceerd bleek het een schot in de roos te zijn. Het is inmiddels een van de best bekeken series van het hele platform. De daaropvolgende seizoenen werden alleen nog maar meer bekeken. Drive to Survive is storytelling puur sang.

Het programma heeft bijna oneindig toegang tot alle plekken waar ‘de gewone’ mensen niet kunnen komen. Bovendien zijn er ook veel exclusieve interviews met de coureurs te zien. Tel daarbij de onderlinge verhaallijnen en intriges bij op, en je hebt een successerie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)