Dries Roelvink wijn fantastico
Geld & Carrière

Fantastico: dit is de opmerkelijke wijnsmaak van Dries Roelvink

Dries Roelvink ken je natuurlijk van zijn vele hits, tv-optredens of anders van zijn gele zwembroek. De laatste tijd gaat de volkszanger viral om een geheel andere reden: hij profileert zich als wijnkenner. Dat doet hij op geheel eigenzinnige wijze.

Dries Roelvink: veelzijdige volkszanger

Roelvink is nu 63 en loopt al heel wat jaren mee in de Nederlandse showbizz-wereld. In 1985 won hij een talentjacht, maar het zou nog tot 2005 duren voordat zijn carrière in een stroomversnelling kwam. In dat jaar kreeg hij een eigen reality-tv serie: Ik ben Dries. In 2007 volgende zijn eerste top 10 hit: het nummer Ik kom eraan haalde de vierde plaats.

De in de Amsterdamse wijk de Jordaan geboren en getogen artiest staat bekend als veelzijdig. Ook zijn zoons Donny en Dave Roelvink halen regelmatig de publiciteit. Naast het zingen schreef hij een boek, maakte een documentaire, nam deel aan tv-programma’s en sinds kort is hij amateur-vinoloog, of zoals hij het zelf liever noemt: wijnliefhebber.

Van azijn tot piekfijne wijn

Het wijnavontuur begon allemaal op vakantie in Marbella deze zomer. Zoon Donny filmde zijn pa terwijl deze op hilarische wijze als een aristocraat een glas wijn walst, inspecteert, proeft en goedkeurt.

Het filmpje dat Donny op TikTok plaatste is inmiddels meer dan 20 miljoen keer bekeken. Het had nog veel meer gevolgen. De beelden verspreidden zich als een olievlek over het internet: TikTokkers en andere influencers gingen er massaal mee aan de haal. Het filmpje werd op zijn zachts gezegd uitgebreid van commentaar voorzien.

@driesroelvinkofficial♬ Me Olvide De Vivir – Julio Iglesias

Nog meer gevolgen van de wijnproeverij

Een volgend wijnproef-filmpje, met ex-voetballer Ruud Gullit trok ook miljoenen kijkers. Aan het Algemeen Dagblad vertelde Dries Roelvink dat zelfs de ober in het eerste filmpje nu beroemd is. ‘Dries, I’m famous! Iedereen in de straat wil op de foto met mij’ vertelde de ober, Alvaro geheten aan de wijnkenner.

Van viral video tot zakelijk succes

Roelvink weet de aandacht voor zijn wijnproeverij ook zakelijk in goede banen te leiden. Hij bracht een nummer over wijn uit, Fantastico in samenwerking met de Bankzitters. Daarnaast werkt hij nu samen met online wijnwinkel Wijnvoordeel.nl,  waarvoor hij een blog over wijn schreef en wijntips samenstelt: de Drie van Dries.

Dries Roelvink en wijn blijkt dus een succesvolle combinatie. We zijn er van overtuigd dat we nog veel meer gaan horen over de wijn-activiteiten van de veelzijdige volkszanger.