Dr. Ludidi vastenmethode boek intermittent fasting
Foto: Jeroen Jorissen Photography
Health

Nederlandse Dr. Ludidi maakt intermittent fasting voor iedereen toegankelijk

Ben jij op zoek naar een manier om je gezondheid te verbeteren? Dan is intermittent fasting misschien wel iets voor jou! De Nederlandse voedingsdeskundige Dr. Samefko Ludidi is een expert op het gebied van vasten en heeft een methode ontwikkeld die bij iedere levensstijl past. Maar wat is de vastenmethode van Dr. Ludidi en hoe kan jij het toepassen in jouw leven om een gezondere levensstijl te bereiken?

De vastenmethode van Dr. Ludidi

De Ludidi-methode draait om vasten en biedt verschillende protocollen aan die bij jouw levensstijl passen. Hij heeft twee bekende vastenmethoden, namelijk de 5:2 methode en de 16:8 methode. De 5:2 methode houdt in dat je vijf dagen normaal eet en twee dagen vast. De 16:8 methode houdt in dat je gedurende 8 uur per dag eet en de overige 16 uur vast.

Er zijn drie varianten van zowel de 5:2 als de 16:8 methode, die verschillen in het tijdstip van vasten en hoeveel je mag eten tijdens het vasten. Door de vragenlijst van 50 vragen in zijn boek te beantwoorden, kun je bepalen welk protocol het beste bij jou past! Zijn boek is te verkrijgen op Bol.com, en wordt als een van de beste boeken op het gebied van intermittent fasting gezien.

SHOP NU VOOR 23,99 EURO

Starten met intermittent fasting

Voordat je start met de methode, doorloop je een pre-fase van een week waarin je jezelf voorbereidt op het vasten en een gezond eetpatroon ontwikkelt. Het boek van dr. Ludidi bevat veel informatie over vasten, voeding en gezondheid, en bevat 13 recepten. Er zijn veel voordelen verbonden aan vasten. Met deze methode kun je niet alleen afvallen, maar ook je bloedsuikerspiegel stabiliseren, ontstekingen verminderen en je energieniveau verhogen.

Vasten wordt veel toegepast door mensen die willen afvallen. Door een bepaalde periode niet te eten, wordt de inname van calorieën verminderd en kan het lichaam vetreserves gaan verbranden. Doordat ook nog de bloedsuikerspiegel stabiliseert, krijg je minder snel honger en ben je minder snel geneigd om te snacken.

SHOP NU VOOR 23,99 EURO